Γεννηματά: Ως εδώ με την Τουρκία – Κυρώσεις τώρα από την ΕΕ


Η Φώφη Γεννηματά ζητά συγκεκριμένα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει την προκλητική της συμπεριφορά.

Οι τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και η απαξιωτική συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν απέναντι σε ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως πριν λίγες ώρες με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, προκάλεσαν την αντίδραση της Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, ενόψει και της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη, ζητά από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας.

Η κυρία Γεννηματά ζητά επιπλέον τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων από την Ευρώπη αν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας συνεχιστούν.

Ολόκληρη η δήλωση της Φώφης Γεννηματά:

«Ο κ. Ερντογάν παραβιάζοντας ευθέως το διεθνές δίκαιο, κλιμακώνει τις προκλήσεις του κατά της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ευρώπης , ακόμα και με προσωπικές πλέον επιθέσεις σε χώρες και ηγέτες της ΕΕ.

Η Ελληνική Κυβέρνηση επιβάλλεται σε συνεννόηση με τη Λευκωσία, να εξασφαλίσει την σαφή και κατηγορηματική καταδίκη της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνέρχεται την Πέμπτη. Καθώς και την αναγγελία συγκεκριμένων μέτρων και κυρώσεων εάν οι παράνομες ενέργειες συνεχιστούν».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ