Εκλογές 2019: Ποιους θέλει στο Επικρατείας της ΝΔ ο Μητσοτάκης – «Κλείνουν» τα ψηφοδέλτια


Ισχυρή εντολή, δηλαδή αυτοδυναμία. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη διήμερη περιοδεία του στη Λευκάδα και την Ήπειρο, ενώ στην Άρτα παρουσίασε μέσα από συζήτηση με τους πολίτες το πρόγραμμα της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «θα πρέπει να περάσουμε από ένα μοντέλο επιδοτούμενης αγροτικής παραγωγής σε ένα μοντέλο όπου η επιδότηση δεν θα είναι απλώς ένα συμπληρωματικό εισόδημα, αλλά εργαλείο για να βοηθηθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα». Επίσης, τόνισε ότι οι αγρότες θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στη συμπληρωματική εκπαίδευση, ώστε να μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και ειδικά οι νέοι αγρότες να συνεχίσουν τη δουλειά των προγόνων τους και να καινοτομήσουν επιστρέφοντας στη γη τους.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε, επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό να υποστηριχθεί το brand «Ελλάδα» και η ελληνική σημαία στον πρωτογενή τομέα, καθώς και να συνδεθεί με την ποιότητα. Σε ό,τι αφορά την έμπρακτη στήριξη των αγροτών, δεσμεύτηκε ότι θα μειωθεί το κόστος παραγωγής, θα στηριχθούν τα συνεργατικά χρήματα και θα υπάρξει παρέμβαση στον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις. Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνεται το Επικρατείας – Γρίφος η 4η θέση

Εντός της εβδομάδας, εξάλλου, αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο ως προς τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια, αλλά και το debate των πολιτικών αρχηγών. Ως προς τα ψηφοδέλτια, κλείνουν οι τελευταίες εκκρεμότητες και βέβαια απομένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης. Στόχος είναι πάντως το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ να είναι αντιπροσωπευτικό της ποιότητας του στελεχιακού δυναμικού που θέλει να προβάλλει η ΝΔ, αλλά ταυτόχρονα να συμβολίζει τα ανοίγματα προς όλους τους πολιτικούς χώρους.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι η ΝΔ θα εκλέξει πιθανότατα πέντε βουλευτές Επικρατείας δίνει στον κ. Μητσοτάκη περιθώριο κινήσεων, όπως και ότι ουδείς απ’ όσους εκλέχτηκαν το 2015 θα βρίσκεται τώρα στη λίστα. Πάντως, ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί ήδη είναι αυτά των Παναγιώτη Πικραμμένου και Μιχάλη Κωσταράκου, αλλά και των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιώργου Γεραπετρίτη.

Ως προς το debate, από την οδό Πειραιώς εμμένουν στη θέση τους ότι θα δεχθούν μια τηλεμαχία όλων των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων – δηλαδή, των κυρίων Τσίπρα, Μητσοτάκη, Κουτσούμπα, Λεβέντη και της κυρίας Γεννηματά, αφού οι κύριοι Καμμένος και Θεοδωράκης δεν θα λάβουν μέρος στις προσεχείς εκλογές, ενώ η Χρυσή Αυγή δεν θα συμμετάσχει στην τηλεμαχία.

Αντιθέτως, από την Κουμουνδούρου είναι γνωστό πως ζητούν «μονομαχία» ΤσίπραΜητσοτάκη, συνεπώς απομένει να φανεί εάν θα συναινέσουν στη διεξαγωγή της αναμέτρησης με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών ή με αφορμή την άρνηση της ΝΔ για τετ-α-τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη δεν θα διεξαχθεί ούτε το «μεγάλο» debate.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ