5 μυστικά πριν δοκιμάσεις βαφή μαλλιών στο σπίτι


Για μια γρήγορη λύση, στόχευσε στα πιο ορατά σημεία – τις ρίζες γύρω από το μέτωπο και στη χωρίστρα.

Ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνεις αυτό; Μάζεψε τα μαλλιά σου σε έναν ψηλό κότσο και, ξεκινώντας από μπροστά, εφάρμοσε το χρώμα γύρω από τις ρίζες του μετώπου προς το πίσω μέρος του λαιμού σου.

Μετά, άφησε τα μαλλιά σου κάτω και άπλωσε χρώμα σε περίπου 1 εκατοστό στη ρίζα σε κάθε πλευρά της φυσικής σου χωρίστρας.

Θέλεις… κάτι προσωρινό
Οι ημιμόνιμες βαφές διαρκούν έως και για έξι με οχτώ λουσίματα, οπότε είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ανανεώσεις ένα χρώμα που έχει ξεθωριάσει.

Αν πραγματικά δεν έχεις χρόνο, πέρνα το χρώμα μόνο στις άκρες των μαλλιών σου, από τη μέση και κάτω του μήκους τους, μετά το λούσιμο.

Θα δώσει ένα εύκολο και γρήγορο ζωντάνεμα του χρώματος που ήδη έχεις στα μαλλιά σου.

Θέλεις… ανταύγειες
Αν είσαι καινούργια στις ανταύγειες, ίσως είναι καλύτερο να επισκεφθείς έναν επαγγελματία.

Αν όμως είσαι φυσική σκούρα ή ανοιχτή ξανθιά και θέλεις απλά να φωτίσεις λίγο το χρώμα σου με μερικές ανταύγειες εδώ και κει -ή να τονίσεις τις ήδη υπάρχουσες- μπορείς να πετύχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα.

«Είναι προτιμότερο να διαλέξεις ένα σπρέ», συμβουλεύει η Nicola Clarke, colour expert. «Με αυτό τον τρόπο μπορείς να ελέγξεις το χρώμα».

Θέλεις… να καλύψεις μεμονωμένες γκρίζες τρίχες
Όταν τα μαλλιά χάνουν τις φυσικές τους χρωστικές και αρχίζουν να γκριζάρουν, τα λέπια μένουν ανοιχτά και το μόνο χρώμα που θα κρατήσει είναι η μόνιμη βαφή – οι μη μόνιμες αποχρώσεις θα φύγουν πολύ γρήγορα με το λούσιμο. Δοκίμασε μία ή δύο αποχρώσεις πιο ανοιχτές από το φυσικό σου χρώμα, για να εξισορροπήσεις τη διαφορά ανάμεσα στα φυσικά ξανοιγμένα και τα γκρίζα μαλλιά.

Θέλεις… μια μεγάλη αλλαγή

«Αν σκέφτεσαι μια ριζική αλλαγή –να γίνεις από καστανή ξανθιά, για παράδειγμα- σε κάθε περίπτωση θα σε συμβούλευα να πας σε ένα κομμωτήριο», λέει η Nicola.

«Εφόσον όμως είσαι ρεαλίστρια σχετικά με το αποτέλεσμα που μπορείς να επιτύχεις -και δεν προσπαθήσεις να ξεφύγεις περισσότερους από τρεις τόνους από τη φυσική σου βάση χρώματος- μπορείς να έχεις εξαιρετικό αποτέλεσμα με τις σύγχρονες βαφές».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ