MH17: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε τρεις Ρώσους και έναν Ουκρανό


Η κατάρριψη του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση ΜΗ17 της Malaysian Airlines πάνω από την Ουκρανία στις 17 Ιουλίου 2014 είχε συγκλονίσει την ανθρωπότητα. Και οι 298 επιβαίνοντες έχασαν την ζωή τους με την Ρωσία να σφυρίζει αδιάφορα και εδώ και 5 χρόνια να αναζητούνται ευθύνες.

Πέντε χρόνια μετά την κατάρριψη της πτήσης ΜΗ17 από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά τεσσάρων προσώπων, τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού. Πρόκειται για τους Ρώσους Ιγκορ Γκίρκιν, Σεργκέι Ντουμπίνσκι και Ολεγκ Πουλατόφ και τον Ουκρανό Λεονίντ Χαρτσένκο. Οι ολλανδικές αρχές θα καταθέσουν σήμερα αίτημα στις αρχές της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την έκδοση των κατηγορουμένων που έχουν εντοπισθεί στην ρωσική επικράτεια. Διεθνή εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί για τους τέσσερις κατηγορούμενους. Η δίκη τους θα διεξαχθεί στην Ολλανδία και θα αρχίσει στις 9 Μαρτίου 2020.

Το επιβατικό αεροσκάφος της Malaysian Airlines καταρρίφθηκε από πύραυλο ενώ πετούσε πάνω από εδάφη που ελέγχονταν από φιλορώσους αυτονομιστές στην Ουκρανία. Η Μόσχα έχει ανακοινώσει ότι δεν εμπιστεύεται την έρευνα. «Η Ρωσία δεν κατάφερε να συμμετάσχει στην έρευνα παρότι εξέφρασε ενδιαφέρον από την αρχή και προσπάθησε να συμμετάσχει», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Η πτήση MH17 καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου του 2014. Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση Άμστερνταμ-Κουάλα Λουμπούρ, ενώ σκοτώθηκαν και οι 298 επιβαίνοντες σε αυτό.

Τα περισσότερα θύματα ήταν Ολλανδοί. Η κοινή ομάδα ερευνών που συστήθηκε το 2014 από την Αυστραλία, το Βέλγιο, τη Μαλαισία, την Ολλανδία και την Ουκρανία κατέληξε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ρωσικό πύραυλο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ