Ινδονησία: Δύο ουρακοτάγκοι απελευθερώθηκαν στην άγρια φύση μετά από εκπαίδευση

Δύο ουρακοτάγκοι στην Ινδονησία αφέθηκαν ελεύθεροι στην άγρια φύση , αφού μετά από σχεδόν δύο χρόνια μαθητείας στο «σχολείο του δάσους». Έτσι θα μπορούν να προσαρμοστούν καλύτερα στο φυσικό τους περιβάλλον.

Στην άγρια φύση, δηλαδή στο φυσικό τους περιβάλλον επέστρεψαν δύο ουρακοτάγκοι, αφού ολοκληρώθηκε η σχετική εκπαίδευσή τους στο «σχολείο του δάσους».

Ο ένας από τους δύο ρίχνει μια τελευταία ματιά σε αυτούς που τον έσωσαν από την αιχμαλωσία πριν βγει από το κλουβί του και εξαφανιστεί σκαρφαλώνοντας από δέντρο σε δέντρο μέσα στην ζούγκλα της Σουμάτρας στην Ινδονησία.

Η ηλικίας μόλις 5 ετών Ιλέιν με κανελί τρίχωμα είναι η μία εκ των δύο θηλυκών ουρακοτάγκων που αφέθηκαν ελεύθεροι αυτήν την εβδομάδα σε ένα ινδονησιακό καταφύγιο ζώων, αφού μαθήτευσαν για σχεδόν δύο χρόνια «στο σχολείο του δάσους» για να μπορούν να προσαρμοστούν ξανά στην άγρια φύση.

Τα δύο θηλυκά είχαν βρεθεί από τους ειδικούς που τα έσωσαν από την αιχμαλωσία σε ένα χωριό της επαρχίας Άτσεχ της Σουμάτρας όπου οι κάτοικοι τα είχαν ως κατοικίδια.

Οι δύο ουρακοτάγκοι αφέθηκαν ελεύθεροι σε καταφύγιο ζώων στο οποίο έχουν απελευθερωθεί περίπου άλλα 120 ζώα που ζούσαν σε συνθήκες αιχμαλωσίας, σύμφωνα με την υπηρεσία προστασίας των φυσικών πόρων της Άτσεχ.

Η επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον δίνει κάποιες ελπίδες για τη διάσωση του είδους τους που απειλείται με εξαφάνιση, την ώρα που ο φυσικός τους οικότοπος περιορίζεται με ταχείς ρυθμούς εξαιτίας της υλοτομίας, των δραστηριοτήτων εξόρυξης μεταλλευμάτων ή της εκμετάλλευσης του φοινικέλαιου.

Πρόσφατα μάλιστα σημειώθηκε μια σειρά επιθέσεων κατά ουρακοτάγκων από κυνηγούς ή αγρότες.

Οι τελευταίοι κατηγορούν τους ουρακοτάγκους ότι προκαλούν ζημιές στις καλλιέργειες, ενώ οι λαθροκυνηγοί τους αιχμαλωτίζουν για να τους πουλήσουν ως κατοικίδια.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ