Ο πρώην επικεφαλής της Ιντερπόλ παραδέχτηκε την ενοχή του για διαφθορά

Την ενοχή του παραδέχτηκε ο πρώην επικεφαλής της Interpol Μενγκ Χονγκγουέι, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Είναι κατηγορούμενος για διαφθορά.

Στον πρώην επικεφαλής της Interpol είχε απαγγελθεί η κατηγορία από τις εισαγγελικές στην Κίνα για δωροληψία ύψους 2,11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δικαστήριο στην πόλη Τιανζίν της βόρειας Κίνας θα ανακοινώσει την απόφασή του σε ημερομηνία που δεν έγινε γνωστή, σύμφωνα με την εφημερίδα People’s Daily.

Δεν είναι σαφές ποιος δικηγόρος εκπροσωπεί τον Μενγκ και δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί ο ίδιος ή κάποιος εκπρόσωπός του για να σχολιάσει. Η σύζυγός του, στην οποία έχει δοθεί άσυλο στη Γαλλία, έχει δηλώσει ότι οι κατηγορίες εις βάρος του είναι πολιτικά υποκινούμενες.

Η Ιντερπόλ, η οποία εδρεύει στη Γαλλία, ανακοίνωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Μενγκ παραιτήθηκε από επικεφαλής της, λίγες μέρες αφού η σύζυγός του τον ανέφερε ως αγνοούμενο μετά την επιστροφή του στην Κίνα.

Τον Μάρτιο το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε ότι η έρευνά του σχετικά με τον Μενγκ διαπίστωσε ότι δαπάνησε «υπέρογκα» ποσά από κρατικούς φόρους, έκανε κατάχρηση εξουσίας και αρνήθηκε να ακουλουθήσει τις αποφάσεις του κόμματος.

«Ο Μενγκ Χονγκγουέι έκανε τις οριστικές του δηλώσεις και ομολόγησε την ενοχή του, ενώ εξέφρασε μεταμέλεια στο δικαστήριο», ανέφερε σχετικά με την ακροαματική διαδικασία η People’s Daily.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι τα αδικήματα τα οποία κατηγορείται ότι διέπραξε από διάφορα αξιώματα, ανάμεσά τους και την περίοδο που ήταν υφυπουργός Ασφαλείας και επικεφαλής της κινεζικής ακτοφυλακής, ανατρέχουν στο 2005.

Τα κινεζικά δικαστήρια ελέγχονται στενά από το Κομμουνιστικό Κόμμα και ο Μενγκ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κριθεί ένοχος. Ο Μενγκ τέθηκε επικεφαλής της Ιντερπόλ στα τέλη του 2016.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ