Μαουρίτσιο Σάρι: “Αποκορύφωμα της καριέρας μου η Γιουβέντους”


Ο Μαουρίτσιο Σάρι παρουσιάστηκε επίσημα από τη Γιουβέντους, χαρακτήρισε τη “βέκια σινιόρα” ως την πιο σημαντική ομάδα στην Ιταλία, αναφέρθηκε στη Νάπολι και τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του Champions League. “Επόμενο level” χαρακτήρισε για την καριέρα του τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μετά από ένα χρόνο παρουσίας στην Premier League -στον πάγκο της Τσέλσι- ο Μαουρίτσιο Σάρι επέστρεψε στην Ιταλία, αυτή την φορά για να αναλάβει τα ηνία της Γιουβέντους.

Ο προπονητής από την Τοσκάνη υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας και σήμερα παρουσιάστηκε επίσημα από την ομάδα του Τορίνο. Ο Σάρι χαρακτήρισε τη Γιουβέντους ως την καλύτερη ομάδα της Ιταλίας, αναφέρθηκε και στο παρελθόν του στη Νάπολι -απαντώντας στις επικρίσεις πως συνεργάζεται με την ομάδα του ιταλικού κατεστημένου- αλλά και στο γεγονός πως πλέον θα προπονεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Η πρόταση της Γιουβέντους, του πιο σημαντικού κλαμπ στην Ιταλία, ήταν το αποκορύφωμα μιας μεγάλης καριέρας, που στο 80% είχε πολλές δυσκολίες. Μετά από 30 χρόνια στις διαπραγματεύσεις, ξέρω πλέον να διαβάζω τον κόσμο. Καταλαβαίνω όταν κάποιος πιστεύει αυτά που λέει. Δεν είναι τα λόγια, αλλά η γενικότερη προσέγγιση. Για μένα αυτό έπαιξε τον σημαντικότερο ρόλο», τόνισε αρχικά ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Όσο για το γεγονός ότι θα είναι πλέον αντίπαλος της αγαπημένης του Νάπολι: «Σαν Ναπολιτάνος έδωσα τα πάντα για τη Νάπολι. Δεν ήθελα να φύγω πέρσι και να πάω απευθείας σε άλλη ιταλική ομάδα. Ξέρω πως όταν θα επιστρέψω στο Σαν Πάολο, είτε με αποδοκιμάσουν είτε με χειροκροτήσουν, θα είναι εκδήλωση αγάπης. Τα συναισθήματά μου δεν αλλάζουν».

Ερωτηθείς για τον προκάτοχό του, Μάσιμο Αλέγκρι, είπε: «Ο Αλέγκρι έκανε πολλά την τελευταία πενταετία και τα αποτελέσματά του ήταν εξαιρετικά. Δεν είναι εύκολο να κερδίσεις τα πάντα. Θα πρέπει να βρω τρόπο ώστε η δική μου φιλοσοφία να είναι αποδοτική. Πρέπει να κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς, όχι λιγότερους, εφαρμόζοντας τις δικές μου ιδέες. Είναι θέμα ισορροπίας ανάμεσα στο πόσα αφήνεις στην τακτική και πόσα στα χέρια των παικτών».

Επίσης, παραδέχτηκε πως ο μεγάλος αλλά διόλου εύκολος στόχος είναι η κατάκτηση του Champions League: «Είναι ξεκάθαρο πως αρχίζουμε πάντα με στόχο την κατάκτηση του Champions League. Όμως πρέπει να αντιληφθούμε πως υπάρχουν άλλες 8-9 πολύ δυνατές ομάδες. Ξεκινάμε με αυτό το όνειρο, αλλά ξέρουμε πως είναι δύσκολο».

Όσον αφορά την επικείμενη συνεργασία του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Μαουρίτσιο Σάρι τόνισε: «Στο παρελθόν έχω προπονήσει μεγάλους παίκτες. Αλλά η αλήθεια είναι ότι με τον Ρονάλντο πάω στο επόμενο level. Μιλάμε για κάποιον που έχει τα περισσότερα ρεκόρ στον κόσμο και σκοπός μου είναι να τον βοηθήσω να θέσει ακόμα περισσότερα, γνωρίζοντας ότι θα έχω συνεισφέρει κι εγώ σε αυτά».

Μετά το τέλος της παρουσίασης του Σάρι, οι άνθρωποι της Γιουβέντους του έκαναν μια… ξενάγηση του γηπέδου την “βέκια σινιόρα”.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ