Στους «φτωχούς των πλουσίων» στρέφονται τώρα οι διαχειριστές κεφαλαίων


Τα άτομα με κεφάλαια από 250.000 έως 1 εκατομμυρίου δολαρίων πρόκειται να αποτελέσουν ένα νέο πεδίο μάχης για τις χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, καθώς τα ελαττωμένα περιθώρια τους ωθούν να αναζητήσουν πηγές πλούτου σε χαμηλότερα πεδία της κλίμακας.

Περίπου 76 εκατομμύρια άνθρωποι με 18 τρισεκατομμύρια δολάρια βρίσκονται σε αυτό το εύρος σήμερα και άλλα 4 εκατομμύρια προστίθενται σε αυτή την ομάδα κάθε χρόνο, σύμφωνα με έκθεση της Boston Consulting Group. Ο ανταγωνισμός για την εξυπηρέτησή τους αναζωπυρώνεται, καθώς οι τράπεζες, οι τεχνολογικές εταιρείες, οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων και οι μεσίτες στο διαδίκτυο συνωστίζοναι, προκειμένου να πάρουν θέση.

Οι διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, όπως η UBS Group AG, η Morgan Stanley και η Bank of America Corp., έχουν επικεντρώσει την επεκτατική τους πολιτική σε πελάτες με ταχέως αναπτυσσόμενα περιουσιακά στοιχεία δεκάδων εκατομμυρίων έως δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ένα μεγάλο μέρος τους, που διαχειρίζεται τον υπεράκτιο πλούτο, κάνει επιλογές πιο επικίνδυνες και λιγότερο επωφελείς, καθώς οι αρχές αρνούνται τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, από φοροδιαφυγή και από κρυμμένο πλούτο μετά από μια μακρά σειρά σκανδάλων που έκαναν αίσθηση.

“Μία από τις μεγαλύτερες περιοχές για δυνητική επέκταση είναι επίσης μια από τις πιο αγνοημένες: το εύπορο τμήμα του πληθυσμού”, σύμφωνα με την έκθεση. “Αυτή η βάση δυνητικών πελατών για υπηρεσίες διαχείρισης πλούτου είναι πολλά υποσχόμενη”.

Η ομάδα των εύπορων προβλέπεται να αυξηθεί κατά 6,2% τα επόμενα πέντε χρόνια. Ενώ αυτή η αύξηση είναι ακόμα πιο αργή από την αύξηση των δισεκατομμυριούχων, ωστόσο είναι μεγαλύτερη από τη συνολική αύξηση του παγκόσμιου πλούτου.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ