Δημήτρης Χριστόφιας: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την κηδεία του

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο, Σάββατο (22.06.2019), το υπουργικό συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με την κηδεία και την ταφή του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος απεβίωσε σήμερα το απόγευμα έπειτα από μακρά παραμονή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό.

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης «μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια έδωσε οδηγίες να συνέλθει αύριο, στις 10.15 π.μ., εκτάκτως, το υπουργικό συμβούλιο, στο Προεδρικό Μέγαρο».

Συλλυπητήρια πολιτικών κομμάτων

Ο σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας «έφυγε» μετά από σκληρή μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κ.Σ. της ΕΔΟΝ, εκφράζοντας τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

«Από σήμερα, η Κύπρος και το Λαϊκό Κίνημα της Κύπρου είναι πιο φτωχά. Το οικοδόμημα της ΕΔΟΝ, που ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε για τόσα χρόνια και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα, πενθεί μαζί με ολόκληρο τον λαό.

Αυτή την ώρα τα λόγια περισσεύουν. Ακριβέ μας σύντροφε, σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες, για όλα όσα μας δίδαξες, για το παράδειγμα που πάντα ήσουν. Η ΕΔΟΝ θα έχει για πάντα τη ζωή και τη δράση σου, φάρο και καθοδηγητή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΔΟΝ αποφάσισε να αφιερώσει το 32ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Νεολαίας και Φοιτητών στον Δημήτρη Χριστόφια, ως ελάχιστο φόρο τιμής.

Τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια εξέφρασαν ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος καθώς και η νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος. «Ο Δημήτρης Χριστόφιας υπηρέτησε την Κυπριακή Δημοκρατία και τον κυπριακό λαό σε όλη του τη ζωή, με εργατικότητα, ζήλο και αφοσίωση, σε όσα πίστευε. Συλλυπητήρια στο ΑΚΕΛ, του οποίου ο Δημήτρης Χριστόφιας ήταν ηγετική φυσιογνωμία» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Κόμματος εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά της στον κόσμο του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ , καθώς και στον Γενικό Γραμματέα της ΕΔΟΝ, γιο του εκλιπόντος, Χρίστο Χριστόφια.

Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εξέφρασαν επίσης τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του πρώην προέδρου. «Παρά τις ιδεολογικές διαφορές, αναγνωρίζουμε τον ανθρώπινο του χαρακτήρα, την τιμιότητα που τον διέκρινε καθώς και την αγάπη του για τον απλό άνθρωπο», τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ