Εκλογές 2019 – ΣΥΡΙΖΑ: «Σχέδιο» της ΝΔ τα σενάρια για κατάρρευση της ΔΕΗ


Τη Νέα Δημοκρατία βλέπει πίσω από τα σενάρια για κατάρρευση της ΔΕΗ η κυβέρνηση. Όπως λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, στόχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πλήξει προεκλογικά την κυβέρνηση αλλά και να προετοιμάσει το έδαφος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση των μεγάλων δημοσίων υπηρεσιών εφόσον εκλεγεί.

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι υπάρχει ένα καλά συντονισμένο σχέδιο ανάμεσα στην ΝΔ και μερίδα του τύπου προκειμένου να δημιουργούν μικρές κρίσεις που θα δίνουν όμως την εντύπωση στους πολίτες ότι το κράτος καταρρέει.

Παράλληλα λένε ότι εταιρίες και άνθρωποι που υποστηρίζουν την ΝΔ προτιμούν τώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα από το να τα βρει μπροστά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δημοσκόπηση: Νέα αποκαλυπτικά ευρήματα! Διαφορά, αυτοδυναμία, «ουρά»!

Σε αυτό το σχεδιασμό εντάσσουν την κρίση με τα διαγνωστικά κέντρα, το πρόβλημα στη ΔΕΗ, την αύξηση των διοδίων, τις φήμες ότι εάν εκλεγεί η ΝΔ θα παραλάβει άδεια ταμεία από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μια σειρά από άλλες ειδήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά.

«Είναι εμφανής η προσπάθεια της ΝΔ να παρουσιάσει μία εικόνα καταστροφής όλες τις τελευταίες ημέρες σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα και τα πραγματικά νούμερα της οικονομίας» έλεγαν κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου. «Αυτό το κάνει προκειμένου εάν κερδίσει τις εκλογές να έχει στρώσει το χαλί για την οριστική αναδίπλωση του κ. Μητσοτάκη. Να έχει δηλαδή ένα άλλοθι, προκειμένου να μπορεί να πει ότι παρέλαβε «καμένη γη» και ως εκ τούτου δε θα προχωρήσει στις αόριστες φορολογικές ελαφρύνσεις που υπόσχεται για τις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά θα εφαρμόσει εκ νέου ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του ΔΝΤ. Με λίγα λόγια η ΝΔ φαίνεται ότι προετοιμάζει το έδαφος για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει -σε περίπτωση που επικρατήσει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ώστε όλα να μοιάζουν ως προδιαγεγραμμένα  και αναπόφευκτα», συμπλήρωναν τα ίδια στελέχη.

Οι ίδιοι άνθρωποι έλεγαν μάλιστα ότι η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η ΔΕΗ καταρρέει – ενώ στην πραγματικότητα δεν έχει μεγάλο πρόβλημα- προκειμένου να μπορέσει την επόμενη μέρα να την ξεπουλήσει, κάτι που απέτρεψε η σημερινή κυβέρνηση. Έδιναν μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στην δήλωση του Κωστή Χατζηδάκη που παρομοίαζε την ΔΕΗ με την Ολυμπιακή μιλώντας για πρόγραμμα εξυγίανσης.

«Η ΝΔ ισχυρίζεται ότι η χώρα είναι εκτός δημοσιονομικών στόχων, προκειμένου την επόμενη μέρα να μην προχωρήσει σε φορολογικές μειώσεις αλλά σε βαθιές περικοπές σε δαπάνες» ανέφεραν ακόμα τα στελέχη της Κουμουνδούρου. «Δηλαδή σε περικοπές στους προϋπολογισμούς του κοινωνικού κράτους (Υγεία, Παιδεία), των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων και αθρόες αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων μέσα από το 1 προς 5, που θα διαλύσει τη Δημόσια Υγεία και Παιδεία. Είναι γνωστή αυτή η συνταγή της ΝΔ» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ