Φρίκη: Άφησαν 71 μετανάστες να πεθάνουν από ασφυξία μέσα σε φορτηγό

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από δικαστήριο της Ουγγαρίας τέσσερις διακινητές για τον θάνατο 71 μεταναστών, τα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε αποσύνθεση μέσα σε ένα φορτηγό ψυγείο που είχε εγκαταλειφθεί σε αυτοκινητόδρομο στην Αυστρία τον Αύγουστο του 2015.

Ανακοινώνοντας την τελική του ετυμηγορία ο δικαστής Έρικ Μεζολάκι σημείωσε ότι οι τρεις από τους διακινητές θα έχουν τη δυνατότητα αναστολής της εκτέλεσης της ποινής τους, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τον τέταρτο, ο οποίος θα πρέπει να εκτίσει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 30 ετών.

Οι τέσσερις άνδρες, ένας Αφγανός που ήταν ο επικεφαλής του δικτύου και τρεις Βούλγαροι συνεργοί του, κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία επειδή αρνήθηκαν να σταματήσουν το φορτηγό ψυγείο και να ανοίξουν τις πόρτες του ώστε να μπει αέρας, παρά τις έντονες εκκλήσεις των μεταναστών που βρίσκονταν στοιβαγμένοι μέσα σε αυτό.

Οι επιβάτες συνειδητοποίησαν ότι κινδύνευαν να πεθάνουν από ασφυξία και χτυπούσαν τις πόρτες, φώναζαν και ούρλιαζαν για να προσελκύσουν την προσοχή του οδηγού, σύμφωνα με δήλωση δικαστή σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία που έγινε πέρυσι.

Ο θάνατος από ασφυξία μέσα στο φορτηγό 59 ανδρών, 8 γυναικών και 4 παιδιών από την Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν συγκλόνισε την Ευρώπη την ώρα που προσπαθούσε να ανταπεξέλθει σε μια μαζική εισροή μεταναστών.

Το περιστατικό αυτό ήταν το χειρότερο που έχει αναφερθεί ποτέ στην διαδρομή που ακολουθούσαν μέσω Βαλκανίων εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που εγκατέλειψαν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, τις συγκρούσεις και την φτώχεια στη Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ