Facebook Messenger 4: Αυτή είναι η νέα έκδοση για Android και iOS με σημαντικά απλούστερη εμφάνιση


Πέρασαν αρκετοί μήνες από την αναγγελία της Facebook ότι θα λανσάρει νέα έκδοση του Facebook Messenger με ριζικό επανασχεδιασμό και στροφή προς την απλότητα. Η νέα αυτή έκδοση λανσάρεται σταδιακάαπό σήμερα σε συσκευές Android και iOS, με την εταιρεία να μας καλέι να υποδεχτούμε το “Messenger 4”.

Όπως μπορείτε να διακρίνετε από τα screenshots (ή από την εφαρμογή στη συσκευή σας σε περίπτωση που έχετε λάβει την αναβάθμιση), ο Facebook Messenger 4 είναι σημαντικά πιο απλός στην εμφάνιση, καθώς από εννιά καρτέλες πλοήγησης έχουμε πέσει σε μόλις τρεις: Chats, People και Discover.

Στο Chats εμφανίζονται όλες οι συνομιλίες του χρήστη και είναι η καρτέλα που βλέπει πρώτη όταν ανοίγει την εφαρμογή. Στο People εμφανίζεται μια λίστα με τους φίλους του που είναι online τη δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά και η επιλογή αναζήτησης σε όλη τη λίστα των φίλων του από το Facebook. Τέλος, το Discover περιλαμβάνει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του Messenger, όπως τα Instant Games και τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Οι λειτουργίες παραμένουν σε γενικές γραμμές οι ίδιες, απλά έχει αλλάξει ριζικά η εμφάνιση με λιγότερες καρτέλες, όμορφα gradient χρώματα, chat bubbles στις συνομιλίες κ.ά. Σημειώστε, επίσης, ότι σε μελλοντικό update θα προστεθεί και το περίφημο Dark Mode.

ΠΗΓΗ

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ