Δημήτρης Χριστόφιας: Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για τον θάνατό του


Ανακοίνωση εξέδωσε – όπως ήταν αναμενόμενο – το ΑΚΕΛ για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, του οποίου ήταν μέλος και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας.

Η ανακοίνωση σημειώνει πως «η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με βαρύτατη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και τέως Γενικού Γραμματέα της Κ.Ε. του Κόμματος, σύντροφου Δημήτρη Χριστόφια. Ο Δημήτρης Χριστόφιας εδώ και αρκετό διάστημα νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με βεβαρημένη την κατάσταση της υγείας του.

Αυτή την ώρα συνέρχεται η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος η οποία σε συνεννόηση με την οικογένεια θα αποφασίσουν τις λεπτομέρειες σχετικά με την κηδεία. Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του, συντρόφισσα Έλση και σε όλη του την οικογένεια». Επικοινωνία του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον Άντρο Κυπριανού

Την ίδια ώρα ο γ.γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τον θάνατο του Δημήτρη Χριστόφια, επιφανούς στελέχους του ΑΚΕΛ, πρώην γ.γ. και προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, εξέφρασε στον Άντρο Κυπριανού τα θερμά συλλυπητήρια του κόμματος προς το ΑΚΕΛ, αλλά και την οικογένεια του Δημήτρη Χριστόφια.

Τα δύο κόμματα έχουν πολύ στενές σχέσεις εδώ και πολλά χρόνια στα πλαίσια της συνεργασίας κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ