Ντιμπέιτ: “Όποτε θέλετε” η θέση του ΣΥΡΙΖΑ μετά το “μπλόκο”.


Εδώ ντιμπέιτ, εκεί ντιμπέιτ… πού είναι το ντιμπέιτ; Ή μάλλον πότε θα γίνει; Οι Βρυξέλλες έβαλαν πιθανά “εμπόδια” αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει… ετοιμοπόλεμος.

Και ξαφνικά… πρόβλημα με το ντιμπέιτ! Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει αναβολή καθώς στις 30 Ιουνίου είναι προγραμματισμένη η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής.Οι εξελίξεις με το ντιμπέιτ

Κάτι που σημαίνει πως θα… ξημερώσει η 1η Ιουλίου και είναι πιθανό οι ευρωπαίοι ηγέτες να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία για όλα τα «καυτά» ζητήματα. ΝΔ για Τσίπρα – ντιμπέιτ: Παραμένει αδιόρθωτα αλαζόνας

Αυτομάτως η συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα κρίνεται αμφίβολη, με τα κόμματα να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για να βρεθεί η χρυσή τομή και μια ημερομηνία που θα βολεύει όλους τους αρχηγούς που θα συμμετέχουν στο ντιμπέιτ.

Η ΝΔ ήδη έχει αντιδράσει για το ζήτημα, ενώ πλέον και ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση, αφού με άτυπη ενημέρωση διαμηνύει πως οι ημερομηνίες που ζήτησε η ΝΔ γίνονται… αποδεκτές, καλώντας μάλιστα και τα υπόλοιπα κόμματα να πουν το «ναι» για να γίνει τελικά το ντιμπέιτ.

«Με δεδομένη την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής το βράδυ της 30ης Ιουνίου στις Βρυξέλλες, ενημερώσαμε όλα τα κόμματα για την ανάγκη αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής του debate των πολιτικών αρχηγών, δηλώνοντας εξαρχής ότι από την πλευρά μας είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ενημέρωση του κυβερνώντος κόμματος.

Και συνεχίζει: «Η ΝΔ δήλωσε διαθεσιμότητα για δύο ημερομηνίες, την 27η και 28η Ιουνίου. Από την πλευρά μας δηλώσαμε προφανώς διαθέσιμοι και για τις δυο.

Καλούμε τα υπόλοιπα κόμματα να αποδεχτούν μία από τις δύο αυτές ημερομηνίες, ώστε να μην ακυρωθεί το χρήσιμο για την προγραμματική αντιπαράθεση και την ενημέρωση του ελληνικού λαού debate, πριν από τις κάλπες της 7ης Ιουλίου».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ