Αλ. Τσίπρας στο CNN Greece: Δεν φοβάμαι ειδικά δικαστήρια


«Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που ερευνώνται, συμπεριφέρονται με τρόπο που φωνάζει ότι κάτι δεν πάει καλά» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece και τους δημοσιογράφους Αδάμο Ζαχαριάδη και Κώστα Τσιτούνα, καλούμενος να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Σαμαρά ότι ο Ρασπούτιν στην υπόθεση Novartis είναι ο κ. Παπαγγελόπουλος. Πρόσθεσε δε, πως αρμόδιος για να απαντήσει είναι ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Νομίζω ότι θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος σ’ αυτή τη δήλωση του κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς και άλλοι που έχει αναδειχθεί το όνομα τους και ερευνούνται από τη δικαιοσύνη συμπεριφέρεται όλο αυτό το διάστημα με έναν τρόπο που κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά. Γιατί αν κάποιος θεωρούσε ότι είναι καθαρός ο ουρανός και αστραπές δεν φοβάται, θα’ λέγε ας διερευνηθώ και ας βγει το αποτέλεσμα. Αυτός ξεκίνησε κάνοντας μηνύσεις, απειλώντας τους πολιτικούς τους αντιπάλους με ειδικά δικαστήρια και πιστεύοντας ότι θα προλάβει πριν ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση να έχουν αλλάξει οι πολιτικοί συσχετισμοί προκειμένου ο ίδιος να καθαρίσει, αλλά και να εμπλέξει τους πολιτικούς τους αντιπάλους», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Εμείς» είπε, «δεν λειτουργήσαμε με λογική ρεβανσισμού, δεν πήγαμε να στήσουμε ειδικά δικαστήρια για τον πρώην πρωθυπουργό, είπαμε ας πάει στη δικαιοσύνη και ας διερευνηθεί και ό,τι ευθύνες υπάρχουν να αναδειχθούν».

Σχολίασε ότι όμως βλέπει «από την πλευρά τους ότι αυτό που επιδιώκουν είναι τον έλεγχο της Δικαιοσύνης». Γι’ αυτόν τον λόγο, είπε, «αρνήθηκαν να ορίσουμε συναινετικά την ηγεσία της δικαιοσύνης, κάνουν μηνύσεις σε δικαστικούς λειτουργούς, απειλούν και εκβιάζουν, απειλούν και λένε ότι ‘αν έρθουμε εμείς θα στήσουμε ειδικά δικαστήρια σε εσάς που τολμήσατε να αναδείξετε τα μεγάλα αδικήματα’». «Αναδείξαμε το μεγάλο πάρτι στον χώρο της υγείας, των προμηθειών, ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν ‘οφ σορ’ στο χώρο της υγείας που μοίραζε εκατομμύρια δεξιά και αριστερά», είπε.

Ερωτηθείς εάν φοβάται ότι θα έρθει η ΝΔ και θα προχωρήσει σε διαδικασίες ειδικών δικαστηρίων, ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι «φοβάται αυτός που έχει κάτι να φοβηθεί» και τόνισε πως «εμείς λέμε μακάρι να το κάνει αυτό, γιατί έτσι θα καταλάβει ο λαός ποιος είναι ο στόχος και ο ρόλος αυτών που πιστεύουν ότι είναι οι νόμιμοι και μόνιμοι ιδιοκτήτες της εκτελεστικής εξουσίας της χώρας μας». «Κάποιοι πρέπει να γνωρίζουν ότι όσα έκαναν στον λαό ούτε συγχωρούνται, ούτε διαγράφονται, ούτε παραγράφονται» σημείωσε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ