Ιταλική Frittata


Η frittata σερβίρεται ζεστή ή κρύα, για πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.

Υλικά που θα χρειαστούμε

8 μεγάλα αυγά
½ κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι γλυκό, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά
1 κολοκύθι, κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες
½ φλ. καλαμπόκι (κονσέρβα)

How to
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεσαίο αντικολλητικό τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε μέχρι να γίνει διάφανο, για περίπου 3 λεπτά.

Προσθέτουμε το κολοκύθι και το καλαμπόκι, τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν για 5-7 λεπτά και αλατίζουμε ελαφρώς.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά. Μετά από 2-3 λεπτά μεταφέρουμε το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.

Πιάνουμε προσεκτικά με πετσέτα και αναποδογυρίζουμε την frittata σε ξύλο κοπής. Την κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ