Δίκη Χρυσής Αυγής: Κατηγορούμενος για Μελιγαλά – «Ήταν μια μικροδιαφορά»

Μια «μικροδιαφορά» χαρακτήρισε τα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012, δηλώνοντας την ίδια ώρα αδυναμία να θυμηθεί σχετικά με τις αιματηρές επιθέσεις στο ΠΑΜΕ και στο «Συνεργείο», ο Ιωάννης Καζαντζόγλου.

Επιμέλεια: Ξένια Γιαννάκου

Το μέλος της Χρυσής Αυγής που φέρεται να ήταν συνοδηγός στο όχημα του καθ’ ομολογία δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο κατηγορούμενος μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε τα εξής:

Για τα επεισόδια στον Μελιγαλά το 2012: Ήταν μία «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» τονίζοντας: «ψιλοβριστήκανε και ο δήμαρχος μας ψιλομίλησε. Αυτό μόνο. Μια ένταση μόνο. Σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή». Ανέφερε δε ότι η ενδυμασία δεν ήταν συγκεκριμένη: «Είχε ξεκινήσει για να υπάρχει μια ομοιομορφία γιατί αρεσε και πούλαγε. Είπαμε να το σταματήσουμε αλλά πρόλαβαν κάποια γεγονότα..».

Για την κατασκήνωση στο Νέδα: Ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιελάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».

Σύμφωνα με τον Καζαντζόγλου, έγιναν και ετοιμασίες του τελετουργικού, όπου ο Γ. Τσακανίκας (κατηγορούμενος) διάβασε τον όρκο των Σαλαμινομάχων. «Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν» είπε. Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο Νέδα όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστα από μιά σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: Πού βρήκατε τη σημαία;

Κατηγορούμενος: Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. «Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε» έγραφε… Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά. Ήταν σε ένα συρτάρι τόσο καιρό.

Πρόεδρος: Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και μάλιστα να βγάλετε φωτογραφίες;

Κατηγορούμενος: Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά ποτέ δεν τον βρήκαμε.

Για την επίθεση στο χώρο «Συνεργείο», κατά την οποία κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει τον Ιωάννη Καζαντζόγλου για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός: «Κάποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, δεν θυμάμαι ποιος, ότι τον είχαν συλλάβει να ειδοποιήσω κάποιον..

Πρόεδρος: Ποιον;

Κατηγορούμενος: Δεν θυμάμαι… νομίζω τον Λαγό… Δεν έκατσα να ασχοληθώ. Δεν έκανα τίποτα… το άφησα πίσω.

Πρόεδρος: Σας θεωρούσαν από τα πλέον υπεύθυνα άτομα στο χώρο. Δεν ήσασταν τυχαίος. Σας καλούσαν, σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν. Σας θεωρούσαν από τα πιο βασικά άτομα στο χώρο.

Κατηγορούμενος: Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ