Παύση για ένα δευτερόλεπτο: Ξέρετε τι κάνουν τα παιδιά σας στο διαδίκτυο;


Παύση για ένα δευτερόλεπτο: Οι νέοι γνωρίζουν καλά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο. Ωστόσο, η επάρκεια στη χρήση ενός προγράμματος περιήγησης ιστού δεν σημαίνει ότι όλοι οι νέοι κατανοούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο

Υπάρχουν πολλά κακά στοιχεία που μπορούν να οδηγήσουν σε στενοχώρια και προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων του εκβιασμού και του αυτοεκφοβισμού στον κυβερνοχώρο. Ο εκβιασμός είναι όταν ένας κακός άνθρωπος προτείνει στο θύμα να στείλει κάποια σεξουαλικά ρητά μέσω του εαυτού του.

Με τον διαδικτυακό αυτοεκφοβισμό, τα θύματα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τα μη θύματα τόσο αυτοτραυματισμού όσο και αυτοκτονικών συμπεριφορών. Το ίδιο και οι δράστες του διαδικτυακού αυτοεκφοβισμού, οι οποίοι κινδυνεύουν επίσης από αυτοκτονικές συμπεριφορές και αυτοκτονικό ιδεασμό.

Αυτά τα ζητήματα εξετάζει ο Mykolas Rambus, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της νεοφυούς εταιρείας Hush για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Το Hush συγκεντρώνει τα ψηφιακά αποτυπώματα των χρηστών και προχωρά στην εξάλειψη κάθε πληροφορίας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως απειλή.

Η υπηρεσία φέρνει επίσης αυτό το περιεχόμενο στην προσοχή των χρηστών ενώ λαμβάνει εκτενείς ενέργειες για την κατάργησή του.

Ο Rambus λέει στην Digital Journal: «Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο για τους νέους μπορεί να δημιουργήσουν ζητήματα φήμης, ζητήματα ασφάλειας και οικονομικά ζητήματα μακροπρόθεσμα, εάν αφεθούν ανέγγιχτα. Γνωρίζουν πραγματικά οι γονείς τι υπάρχει εκεί έξω για τα παιδιά τους;»

Ο Rambus σηματοδοτεί επίσης ορισμένες ανησυχητικές τάσεις. Για παράδειγμα, σημειώνει ότι το FBI των ΗΠΑ κατέγραψε ρεκόρ περιπτώσεων εκβιασμών το 2020. Επιπλέον, πρόκειται για έναν αριθμό που πρόκειται να σπάσει το 2021.

Αν και τα σεξουαλικά εγκλήματα ανηλίκων είναι σπάνια, τα παιδιά είναι ένας από τους στόχους των επιθέσεων εκβιασμού. Ο Ράμπους λέει ότι: «Τα ανήλικα παιδιά είναι αφελή στην έλλειψη ιδιωτικότητας όταν στέλνουν υποβλητικές φωτογραφίες ή γυμνά.

Εάν ένας κακός ηθοποιός αποκτήσει πρόσβαση σε αυτές τις εικόνες, μπορεί να εκβιάσει το άτομο στη φωτογραφία (ή την οικογένειά του) για χρήματα».

Ο Ράμπους επισημαίνει επίσης ότι οι ανησυχίες στον κυβερνοχώρο δεν υποβιβάζονται σε σατανικές εικόνες. Εδώ, αναφέρει: «Υπάρχουν πιο εμφανείς – και κοινές – ανησυχίες για τη φήμη του κυβερνοχώρου στις εικόνες που δημοσιεύουν τα παιδιά και επισημαίνονται ότι απεικονίζουν παράνομη συμπεριφορά όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους.

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο από ένα παιδί θα το ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής του για τα μάτια των υπαλλήλων εισαγωγής στο κολέγιο και των μελλοντικών εργοδοτών».

Το θέμα της ευημερίας είναι επίσης σημαντικό, λέει ο Rambus: «Τα παιδικά αποτυπώματα στον κυβερνοχώρο μπορούν επίσης να είναι ένδειξη μιας κρίσης ψυχικής υγείας.

Η πανδημία έφερε μια αύξηση του ψηφιακού αυτοεκφοβισμού στον κυβερνοχώρο μεταξύ των εφήβων, όπου το άτομο θα δημιουργήσει έναν ψεύτικο λογαριασμό και θα δημοσιεύσει άσχημα σχόλια για τον εαυτό του». Φωνάζει επίσης: «Η κατάθλιψη που προκαλείται από την κοινωνική απομόνωση ευθύνεται, εξηγούν οι ειδικοί, και μπορεί να είναι δείκτης για την ανάγκη επαγγελματικής βοήθειας.

Το πιο σημαντικό από την κατάργηση αυτού του περιεχομένου είναι να λάβετε την απαραίτητη βοήθεια για το παιδί που το δημοσιεύει.»

Οι συμβουλές από το Rambus θα αποδειχθούν χρήσιμες σε γονείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με ορισμένες από τις τρέχουσες και λιγότερο ευχάριστες εξελίξεις στο διαδίκτυο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ