Μήνυμα Κουρτς στον “έκπτωτο” Στράχε: Μην επιστρέψεις στην πολιτική


Ο Σεμπάστιαν Κουρτς συνιστά στον πρώην κυβερνητικό του εταίρο και πρώην καγκελάριο, Χαιντς Κρίστιαν Στράχε να μην επιστρέψει στην πολιτική σκηνή.

Ο πρώην ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, θα είναι και πάλι υποψήφιος στις πρόωρς βουλευτικές εκλογές της 29ης Σεπτεμβρίου και σε δηλώσεις του στην Κρατική Αυστριακή Ραδιοφωνία αναφέρθηκε στο σκάνδαλο Στράχε και την υπόθεση Ίμπιζα.

Ο Κουτς αναφερόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς που οδήγησε στην παραίτηση του φερόμενου να εμπλέκεται σε αυτή Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε και στη διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού, τονίζει πως το βίντεο της υπόθεσης άφησε εμβρόντητους τον ίδιο και τους συνεργάτες του και υπήρξε ένα «σοκ» που έμοιαζε εξωπραγματικό.

Μάλιστα εμφανίζεται απογοητευμένος γιατί με αυτό το γεγονός καταστράφηκε η κυβέρνηση του Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος των Ελευθέρων και το έργο της, σημειώνοντας πως η συνομιλία του με τον Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, μετά την δημοσιοποίηση του βίντεο της «Υπόθεσης Ίμπιζα», υπήρξε συναισθηματική, «η όλη κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη», ενώ επισημαίνει πως μετά από αυτό έχει τηλεφωνηθεί με τον Στράχε μόνον μία φορά.

Σύμφωνα με το ΑΜΝΑ στην τελευταία δημοσκόπηση της δημόσιας Αυστριακής Ραδιοτηλεόρασης, ενόψει των πρόωρων βουλευτικών της 29ης Σεπτεμβρίου, το Λαϊκό Κόμμα εμφανίζεται με ποσοστό «ρεκόρ» στο 38%, έναντι του 31,5% του αποτελέσματός του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2017.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται, με μεγάλη απόσταση, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, με ποσοστό 21% (26,9% το 2017) , ενώ τρίτο έρχεται το Κόμμα των Ελευθέρων, με αρκετά μειωμένο το ποσοστό του στο 18% έναντι 26% στις εκλογές του 2017.

Το Λαϊκό Κόμμα του Σεμπάστιαν Κουρτς είχε πετύχει ιδιαίτερα σημαντική αύξηση της δύναμης του ήδη στις εκλογές της 26ης Μαίου για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά τις οποίες, αποσπώντας ποσοστό 34,9% (αύξηση κατά 7,9 μονάδες σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2014), αναδείχθηκε πρώτη πολιτική δύναμη με το υψηλότερο ποσοστό που έχει επιτευχθεί ποτέ σε Ευρωεκλογές στη χώρα, έχοντας απόσταση ρεκόρ 11,5 μονάδων από το δεύτερο κόμμα, τους Σοσιαλδημοκράτες, που περιορίστηκαν στο 23,4%.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ