Ο “βασιλιάς της κοκαΐνης” στην Ιταλία απέδρασε από τις φυλακές της Ουρουγουάης


Ένας από τους πιο γνωστούς μαφιόζους στην Ιταλία κατάφερε να αποδράσει από φυλακές της Ουρουγουάης όπου παρέμενε έγκλειστος από το 2017.

Ο Ρόκο Μοραμπίτο υπήρξε ο πλέον καταζητούμενος φυγάς της καλαβρέζικης Ντραγκέτα, της πανίσχυρης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος στην Ιταλία και μίας εκ των μεγαλύτερων εισαγωγέων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική.

Ο 52χρονος Μοραμπίτο είναι γνωστός με το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της κοκαΐνης του Μιλάνου» και είχε συλληφθεί έπειτα από ανθρωποκυνηγητό δύο δεκαετιών, παρά το γεγονός πως εκκρεμούσαν εις βάρος του στην Ιταλία πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων για συμμετοχή σε μαφιόζικη οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών και άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε σε μια ανακοίνωση ότι ο Μοραμπίτο και άλλοι τρεις κρατούμενοι απέδρασαν αργά χθες τη νύχτα, αφού άνοιξαν μια τρύπα στη στέγη των φυλακών Carcel Central προς ένα διπλανό κτίριο. Οι άλλοι δύο δραπέτες είναι δύο καταζητούμενοι από τη βραζιλιάνικη δικαιοσύνη κι ένας τρίτος από την Αργεντινή.

«Προκαλεί αναστάτωση κι είναι σοβαρό το γεγονός ότι ένας εγκληματίας όπως ο Ρόκο Μοραμπίτο, το αφεντικό της Ντραγκέτα, κατάφερε να αποδράσει από φυλακή της Ουρουγουάης, εν αναμονή της έκδοσής του στην Ιταλία», επιβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών στην Ιταλία, Ματέο Σαλβίνι.

«Δεσμεύομαι σε δύο πράγματα. Πρώτον, να ριχθεί φως στις διαδικασίες απόδρασης, ζητώντας άμεσες εξηγήσεις από την κυβέρνηση του Μοντεβιδέο. Δεύτερον, θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε τον Μοραμπίτο, όπου κι αν είναι, για να τον ρίξουμε στη φυλακή, όπως του αξίζει».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ