Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε κι άλλο ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος.


Κι άλλο αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε τη Δευτέρα (24.6.2019) στη Βενεζουέλα, τρεις μήνες μετά την άφιξη δύο αεροσκαφών με Ρώσους αξιωματούχους άμυνας και 100 στρατιώτες.

Όπως ανέφεραν ένας αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters και ένας ιστότοπος που καταγράφει τις αεροπορικές πτήσεις, το ρωσικό πολεμικό προσγειώθηκε στο κεντρικό αεροδρόμιο που διαθέτει η Βενεζουέλα.

Ο λόγος για ένα Ilyushin 62 με κωδικό πτήσης RA – 86496, που τροχοδρόμησε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μαϊκετία του Καράκας.

Ο κωδικός αυτός πτήσης είναι καταγραμμένος σε αεροσκάφος της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24 και αντιστοιχεί σε εκείνο που έφτασε στο ίδιο αεροδρόμιο τον Μάρτιο.

Τότε δύο αεροσκάφη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν προσγειωθεί, μεταφέροντας Ρώσους αξιωματούχους άμυνας και 100 στρατιώτες. Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν τη Ρωσία για «απερίσκεπτη κλιμάκωση» της κατάστασης στην λατινοαμερικανική χώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τότε έδωσε εντολή στη Ρωσία να αποσύρει όλα τα στρατεύματά της από την Βενεζουέλα, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει ότι τα αεροσκάφη μετέφεραν απλά ειδικούς για παροχή υπηρεσιών σε συμβάσεις πώλησης όπλων.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Βενεζουέλας και το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα σε αίτημα σχολιασμού.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ