Εφορία: Σε ποιους επιστρέφει χρήματα και πότε

Με τις τσέπες γεμάτες θα πάνε στις κάλπες της 7ης Ιουλίου εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τις επόμενες μέρες προχωρά σε μαζικές επιστροφές φόρων και επιδομάτων πετρελαίου θέρμανσης.

Οι επιστροφές ξεκινούν από σήμερα Τρίτη (25/06) και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή (28/06). Σύμφωνα με την «Εφ. Συν», τις επόμενες μέρες πρόκειται να εμφανιστούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 165.000 δικαιούχων επιστροφές φόρου εισοδήματος ύψους 50-55 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για φορολογούμενους που υπέβαλαν έως τις 7 Ιουνίου τη φορολογική τους δήλωση και από την εκκαθάριση προέκυψε πιστωττικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Οπότε η ΑΑΔΕ προχωρεί από σήμερα Τρίτη (25/06) στην επιστροφή του επιπλέον φόρου που έχει παρακρατηθεί. Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη επιστροφή φόρου πραγματοποιήθηκε παραμονή των ευρωεκλογών, στις 24 Μαΐου είχαν πιστωθεί επιστροφές φόρου σε 84.317 φορολογούμενους .

Τι πρέπει να ξέρουν όσοι υποβάλουν την δήλωση τελευταία στιγμή

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ρυθμός υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έχει κατεβάσει ταχύτητα μετά την παράταση της προθεσμίας έως τις 29 Ιουλίου – η οποία δεν επιφέρει καμία αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των δόσεων, το οποίο οι υπόχρεοι θα πρέπει να ακολουθήσουν κανονικά αν θέλουν να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις. Έτσι ακόμη και οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να υποβάλουν τη δήλωση τους στην εκπνοή της προθεσμίας, δηλαδή στις 29 Ιουλίου, θα πρέπει δύο μέρες μετά να πληρώσουν την πρώτη δόση εφόσον μετά την εκκαθάριση προκύψει χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα. Οι υπόλοιπες δύο δόσεις εκπνέουν 30 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου.

Ποιοι θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης

Το δεύτερο κύμα πληρωμών αφορά δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης οι οποίοι όμως είχαν υποβάλει αίτηση επιστροφής μετά τις 7 Ιανουαρίου 2019. Σε όσους καταναλωτές δεν πιστωθούν τα χρήματα από το επίδομα θέρμανσης τις επόμενες μέρες έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση επανεξέτασης μέχρι τα μέσα Ιουλίου και αν εισπράξουν τα χρήματα τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε εμείς που κάναμε την φορολογικη αίτηση μετά της 7 Ιουνίου και έχουμε επιστροφή φόρου πότε θα πιστωθούν στον λογαριασμό μας τα χρήματα ?

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ