Τέλος για το Citroen C4 Cactus


Το ρηξικέλευθο crossover της Citroen, αποτελεί ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα που συναντά κανείς στον δρόμο. Ειδικά το 2014 που παρουσιάστηκε, το C4 Cactus άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, χάρις στην μοναδική του σχεδιαστική τεχνοτροπία. Αντικαταστάτη, όμως, δεν πρόκειται να δει.

Η ενημέρωση ήρθε από τον υπεύθυνο παραγωγής, Xavier Peugeot, ο οποίος δήλωσε σε βρετανικό Μέσο πως τα ονόματα «Cactus» και «C4» δεν πρόκειται να ξανασυνδυαστούν. Απόφαση που προκαλεί έκπληξη, αφενός γιατί τα περισσότερα μοντέλα της Citroen βαδίζουν στα βήματα του Cactus -όντας crossover και διαθέτοντας τα επαναστατικά AirBumps (C3, C3 Aircross και C5 Aircross)- αφετέρου γιατί το μοντέλο αποτελεί ένα από τα πιο επιτυχημένα αυτοκίνητα της γαλλικής εταιρίας.

Kατά πάσα πιθανότητα, θα επιστρέψει το χάτσμπακ C4 επωφελούμενο από την ανανέωση του Peugeot 308, που είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο χρόνο. Δεδομένης της απήχησης που τυγχάνουν τα crossover, φαντάζει τουλάχιστον οξύμωρο για την φίρμα με το «λοχιόσημο» να μείνει χωρίς εκπροσώπηση σε ένα από τα δημοφιλέστερα segments: αυτό των compact. Εκτός αν αφήσει τα ηνία στο C3 Aircross, το οποίο σε τέτοιο ενδεχόμενο θα «παίζει» σε δυο κατηγορίες. Περισσότερα θα ξέρουμε στις αρχές του 2020, όταν και θα έχει διαμορφωθεί το χρονοδιάγραμμα αντικατάστασης του C4 Cactus.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ