Αντετοκούνμπο MVP: Το σαρωτικό ποσοστό που πήρε και το μυθικό ρεκόρ.


101 δημοσιογράφοι ψήφισαν για το βραβείο του MVP στο NBA. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκέντρωσε ένα εκπληκτικό ποσοστό, ρίχνοντας… σκόνη σε Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ, αφήνοντας πίσω του και… μακριά, τους Τζέιμς Χάρντεν και Πολ Τζορτζ.

Από τους 101 δημοσιογράφους που ψήφισαν και κλήθηκαν να δώσουν πέντε επιλογές, οι 78 έδωσαν την πρώτη θέση στον Έλληνα σούπερ σταρ, και οι άλλοι 23 την δεύτερη θέση, με αποτέλεσμα ο “Greek freak” να συγκεντρώσει ποσοστό 77%.

Αντετοκούνμπο: Με τον Παρθενώνα στο… σακάκι του ο MVP του NBA! pic

Όπως είναι γνωστό, οι δημοσιογράφοι καλούνται να δώσουν πέντε επιλογές. Η 1η επιλογή αξίζει 10 βαθμούς, η δεύτερη επτά, η τρίτη πέντε, η τέταρτη τρεις και η πέμπτη έναν βαθμό.

Ο “Μούσιας” συγκέντρωσε 23 ψήφους, ενώ ο Πολ Τζορτζ δεν πήρε ούτε μία ψήφο ως 1ος ή 2ος MVP. Ο “άσος” των Θάντερ ήταν 3ος με 56 ψήφους, κερδίζοντας άνετα τον Νίκολα Γιόκιτς και τον Στεφ Κάρι, που είχαν από 16.

Ο Αντετοκούνμπο έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας που σηκώνει το βραβείο του MVP, ο δεύτερος Ευρωπαίος, μετά τον τεράστιο Ντιρκ Νοβίτσκι και ο 4ος μπασκετμπολίστας εκτός ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Giannis έγινε ο πρώτος παίκτης που κατακτά το βραβείο του MVP έχοντας πρώτα κερδίσει και το τρόπαιο του πιο βελτιωμένου παίκτη του “μαγικού κόσμου”, γεγονός που δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την εκτόξευση του στο NBA.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ