Πρόεδρος Ιράν: Στον Λευκό Οίκο είναι διανοητικά καθυστερημένοι


Μια απίστευτη δήλωση έκανε ο Χασάν Ροχανί για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρόεδρος του Ιράν αποκάλεσε… «διανοητικά καθυστερημένο» τον Αμερικανό πρόεδρο, την ώρα που οι δύο χώρες βρίσκονται στα «μαχαίρια» μετά και τις νέες κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα ο Ροχανί δήλωσε πως οι κυρώσεις αυτές αποδεικνύουν πως οι κάτοικοι του Λευκού Οίκου είναι… διανοητικά καθυστερημένοι.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε πως η απόφαση των ΗΠΑ να επιβάλλουν κυρώσεις στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους κλείνει αμετάκλητα την οδό της διπλωματίας μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσινγκτον.

«Η επιβολή κυρώσεων στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν [Αγιατολά Αλί Χαμενεΐ] και τον επικεφαλής της διπλωματίας του Ιράν [τον ΥΠΕΞ Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ] κλείνει οριστικά τον δρόμο της διπλωματίας», ανέφερε ο Αμπάς Μουσαβί μέσω Twitter.

Η κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «καταστρέφει τους καθιερωμένους διεθνείς μηχανισμούς για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας», συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ