Τσίπρας: “Ούτε δεμένος δεν θα ερχόταν ο Μητσοτάκης σε debate”. video


12… και σήμερα μέχρι τις εθνικές εκλογές και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δίνει μία ακόμη εφ” όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη στο Star.

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν τις εθνικές εκλογές, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε μια ακόμη τηλεοπτική εμφάνιση.

Ελλείψει… debate, αφού οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των κομμάτων «ναυάγησαν», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να μιλήσει ξανά… prime time σε δελτίο ειδήσεων ενός μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, θέλοντας να κερδίσει όσο περισσότερους πόντους γίνεται ενόψει της εκλογικής μάχης. Ο Τσίπρας, ο Μητσοτάκης και οι… εξωγήινοι

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως αν δεν πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ στις εκλογές θα πάμε σε νέα εκλογική μάχη τον 15αύγουστο, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γελά και ερωτηθείς… γιατί, απάντησε: «Γιατί το μόνο που δεν είπε είναι ότι θα μας επισκεφθούν και εξωγήινοι αν δεν πάρει ισχυρή εντολή. Κυρία Ζαχαρέα νομίζω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση υπάρχει ένα δίλημμα. Αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς τα μπροστά όλοι μαζί, ή αν θα γυρίσουμε πίσω στα χρόνια που ζήσαμε πρόσφατα σχετικά, πριν από πέντε χρόνια της διακυβέρνησης του κ. Σαμαρά με τον κ. Μητσοτάκη κορυφαίο Υπουργό, όπου η κοινωνία θα είναι πάλι σε μια μεγάλη αβεβαιότητα και ο καθένας θα είναι μόνος του να τα βγάζει πέρα».

«Οι εκλογές αυτές γίνονται με το νόμο της απόλυτα ενισχυμένης αναλογικής που δίνει 50 έδρες bonus στο πρώτο κόμμα», συνέχισε ο πρωθυπουργός. «Ένα νόμο που εγώ εκτιμώ ότι έπρεπε να αλλάξει και ψηφίσαμε την απλή αναλογική με δική μας πρωτοβουλία για να αλλάξει. Όμως αυτές οι εκλογές γίνονται με ένα ξεκάθαρο δίλημμα. Εάν θα υπάρξει κυβέρνηση της Ν.Δ. την επόμενη μέρα, ή με κορμό της Ν.Δ. ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το δίλημμα. Γιατί όποιος πάρει τις 50 έδρες bonus έχουμε την εμπειρία, έχουμε τόσες εκλογικές αναμετρήσεις που έχει συμβεί αυτό, έχει τη δυνατότητα την άλλη μέρα να διαμορφώσει συσχετισμούς κυβέρνησης», εκτίμησε.Δείτε ζωντανά όλα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star»

Συνέντευξη στο δελτίο ειδήσεων του «Star» και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα.

Gepostet von Alexis Tsipras am Dienstag, 25. Juni 2019Τσίπρας: Γι’ αυτό οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ «μυρίζουν αίμα»

Στην συνέχεια εξήγησε γιατί «οι μεταρρυθμίσεις της ΝΔ κρύβουν αίμα» απαντώντας ταυτόχρονα στην κριτική του κ. Μητσοτάκη ότι «ο λόγος του είναι αποκρουστικός και διχαστικός».

Είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός: «Λέει ότι είναι αποκρουστικός ο δικός μου πολιτικός λόγος που μιλάει για τους κινδύνους να επιστρέψει η χώρα και η ελληνική κοινωνία σε όλα όσα έζησε, όχι στο πολύ παλιό παρελθόν, αλλά πέντε χρόνια πριν με την διακυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Εγώ θα σας πω κα Ζαχαρέα ότι αποκρουστικές είναι αυτές οι πολιτικές που υλοποίησε ο κ. Μητσοτάκης ως κορυφαίος υπουργός.

Αποκρουστική ήταν η πολιτική των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα επί των ημερών του. Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε σε 300.000 λουκέτα στην αγορά σε 40% μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. Αποκρουστική ήταν η πολιτική που οδήγησε την ανεργία στο 28% και δεκάδες χιλιάδες, εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανθρώπους να φεύγουν στο εξωτερικό. Αυτή ήταν η αποκρουστική πολιτική».Τσίπρας: «Ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογέ»

«Το κορυφαίο ζήτημα των τελευταίων ημερών, είναι ότι αποκάλυψε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν σκοπεύει να κάνει καμία φορολογική ελάφρυνση αν κερδίσει τις εκλογές, το 2019, αλλά και το 2020…Και τι λέει θα κάνει; Εάν εκλεγεί, σκοπεύει να εφαρμόσει ένα κύμα μεταρρυθμίσεων με βάση το οποίο σκοπεύει, ελπίζει να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους, προκειμένου να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα για να προχωρήσει σε αυτές τις φοροελαφρύνσεις τις οποίες έχει αναλύσει, αλλά σε βάθος 4ετίας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ακολούθως αναφέρθηκε στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Εμείς έχουμε εξαγγείλει πολύ συγκεκριμένους στόχους, πολύ συγκεκριμένες φοροελαφρύνσεις για το 2020. Έχουμε μιλήσει για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ και τη ριζική μείωση από εκεί και παραπάνω. Έχουμε μιλήσει για τη μείωση του φορολογικού συντελεστή από 22% στο 20% στη φορολογία εισοδήματος. Έχουμε μιλήσει για περαιτέρω μείωση του ΦΠΑ, του μεσαίου συντελεστή από το 13% στο 11%. Για περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 20%. Για μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50%. Στοχευμένες παρεμβάσεις για τη μεσαία τάξη.

Ακολούθως ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε δύο ερωτήματα προς τον κ. Μητσοτάκη -έστω και δια της τεθλασμένης αφού όπως ανέφερε δεν δέχεται να κάνει ντιμπέιτ μαζί του: «Πρώτο ερώτημα: για ποιο λόγο χρειάζεται να δελεάσει τους Ευρωπαίους εταίρους με κύμα μεταρρυθμίσεων για να ρίξουν τα πρωτογενή πλεονάσματα; Αφού εμείς οι ίδιοι έχουμε καταθέσει πρόταση συγκροτημένη, συγκεκριμένη, με τον Ειδικό Λογαριασμό, με την κατάθεση 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη ρευστότητα που έχουμε σήμερα στα δημόσια ταμεία που τα παραλάβαμε άδεια και σήμερα έχουν πάνω από 34 δισεκατομμύρια ρευστότητας, προκειμένου να μειωθούν κατά 1% τα πλεονάσματα από το 2020, δίχως να παραβιαστεί η συμφωνία με τους εταίρους μας… Γιατί δεν το αποδέχεται αυτό; Και λέει ότι θα δελεάσει τους εταίρους μας με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων για να πετύχει κάτι που εμείς ήδη έχουμε πετύχει.

Και το δεύτερο ερώτημα. Ποιο θα είναι αυτό το κύμα μεταρρυθμίσεων το οποίο θα δελεάσει τους εταίρους μας για κάτι το οποίο ήδη έχουμε εμείς πετύχει; Ας μην γελιόμαστε και δεν είναι θέμα πώς θα το περιγράψουμε αυτό, αν θα μιλήσουμε για μεταρρυθμίσεις που κρύβουν αίμα γιατί αυτό το είπα, διότι πράγματι αυτές οι μεταρρυθμίσεις στοίχησαν ζωές», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ