Υπόθεση Γιακουμάκη: «Ο Βαγγέλης μπήκε μόνος του στην ντουλάπα – Ήταν ένα αστείο»

Με τις αγορεύσεις συνηγόρων υπεράσπισης συνεχίστηκε σήμερα (26/6/2019) η εκδίκαση της υπόθεσης Βαγγέλη Γιακουμάκη στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, με κατηγορούμενους τους 8 Κρητικούς συμφοιτητές του.

Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή (28/6/2019) όπου αναμένεται να πέσει η αυλαία στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, με την απόφαση του δικαστηρίου.

Οι αγορεύσεις

Αναλυτικότερα, η πρώτη δικηγόρος στην αγόρευσή της εστίασε στον δυναμισμό που είχε ο Βαγγέλης ώστε να αντιδρά σε οτιδήποτε τον ενοχλούσε, όπως είχαν επισημάνει στις καταθέσεις τους οι γονείς του και η αδερφή του .

Αμφισβήτησε το περιστατικό με τα μήλα λέγοντας πως και ο Βαγγέλης κρατούσε και εκείνος μήλο στα χέρια του σημειώνοντας πως το πέταγμα ενός μήλου δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρή σωματική βλάβη.

Η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων στη συνέχεια της αγόρευσής της χαρακτήρισε αναξιόπιστη την κατάθεση του Δάβρη επικρίνοντας τις συχνές εμφανίσεις του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Ο Ν.Δάβρης έκανε λαμπρή καριέρα στα κανάλια λέγοντας ότι ξέρει τους κακούς, χωρίς να είναι παρών στα περιστατικά “

Στην αγόρευσή της συνολικά αμφισβήτησε την επικυνδινότητα των περιστατικών του κατηγορητηρίου και προσπάθησε να τα υποβαθμίσει .

Ακολούθησε η αγόρευση μιας ακόμη συνηγόρου η οποία αναφερόμενη στο περιστατικό με τη ντουλάπα το υποβάθμισε λέγοντας πως ο Βαγγέλης οικειοθελώς είχε μπει στη ντουλάπα και όχι δια της βίας ενώ χαρακτήρισε το περιστατικό ως έναν “αστεϊσμό”.

Την κατάθεση της εγκύου και πρώην συμφοιτήτριας του Βαγγέλη Γιακουμάκη σχολίασε η επόμενη συνήγορος στην αγόρευσή της ,υπογραμμίζοντας ότι εκτός από ένα περιστατικό που όπως η ίδια είπε ήταν παρούσα ,όλα τα υπόλοιπα τα άκουσε από φήμες .

“Άρα βρισκόμαστε εδώ από φήμες .Ο Βαγγέλης ήταν φίλος με τον εντολέα μου και δεν θα ήθελε να βρίσκεται σήμερα εδώ ο εντολέας μου.” σημείωσε χαρακτηριστικά.

“Γινόταν παιχνίδι πραγματικά ,ίσως κάποιες φορές ξέφευγαν από την πλάκα όμως το συμμάζευαν ” είπε η συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενη στην Έδρα .

Αμφισβήτησε και αυτή την αξιοπιστία της κατάθεσης της εγκύου λέγοντας πως η νεαρή γυναίκα θυμόταν ακριβώς τις είχε πει στην προηγούμενη κατάθεσή της γιατί την είχε διαβάσει 5 λεπτά πριν μπει στη δικαστική αίθουσα .

Το λόγο στη συνέχεια πήρε ένας ακόμη συνήγορος ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως κάποιοι είδαν την υπόθεση αυτή ως ένα βήμα για τη δημοσιότητα αφήνοντας μια λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και αναρωτήθηκε “που ήταν αυτοί όταν ζούσαν στον ίδιο χώρο με τον Βαγγέλη ;”.

Εξέφρασε τα συλλυπητήρια του εντολέα του προς την οικογένεια Γιακουμάκη λέγοντας χαρακτηριστικά:” Η οικογένεια πράγματι πρέπει να πάρει απαντήσεις Εκφράζω τα συλλυπητήρια εκ μέρους του εντολέα μου. Η οικογένεια Γιακουμάκη όμως βλέπει “φαντάσματα” Το ίδιο θα έκανα και εγώ στη θέση τους .Ξέρετε τι λένε στην Κρήτη ;Tόσο άβουλος και έρμαιος των Κρητικών ήταν ο Βαγγέλης; Αυτό πρέπει να περάσουμε προς τα έξω; Έχει γίνει ρεζίλι η Κρήτη “

Αναφερόμενος στις λέξεις “καζούρα” και “πλάκα” επισήμανε πως τις λέξεις αυτές δεν τις λένε οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αλλά τις είχε αναφέρει στην κατάθεσή της η μητέρα του αείμνηστου Βαγγέλη .

“7 από τους 9 είναι σήμερα κατηγορούμενοι γιατί αυτοενοχοποιήθηκαν ,καθώς είπαν πως έκαναν πλάκες. Αν ήταν 23 περιστατικά επικίνδυνης σωματικής βλάβης ο παθών θα έπρεπε ή να ήταν ανάπηρος ή να είχε πεθάνει από αυτά.

Για ποιο λόγο ο Βαγγέλης να ανέχεται μια συνεχόμενη βίαιη συμπεριφορά ;Ήταν αστεία,καζούρες ,πειράγματα, ήθελαν να περάσουν καλά πειράζοντας ο ένας των άλλον” είπε χαρακτηριστικά.

Η αξιοπιστία της κατάθεσης της εγκύου αμφισβητήθηκε και από αυτόν τον συνήγορο ενώ δεν έλειψε και σε αυτή την αγόρευση η επικριτικός σχολιασμός στον ρόλο των ΜΜΕ στην υπόθεση .

Ακολούθησε η αγόρευση ενός ακόμη συνηγόρου ο οποίος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι κανένας μάρτυρας δεν ανέφερε κάποιο συγκεκριμένο περιστατικό ενώ με αφορμή τη χθεσινή αναφορά του εισαγγελέα στην απουσία των κατηγορουμένων είπε ότι ο εντολέας του δεν ήρθε στη δίκη για να μη δημιουργηθούν ενστάσεις και εντάσεις.

Η πρόταση του εισαγγελέα

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας στην αγόρευση του στις 25 Ιουνίου 2019, πρότεινε την ενοχή των 8 Κρητικών για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση και την αθώωση του ενός, πρότεινε ο εισαγγελέας έδρας στην υπόθεση του άτυχουσπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Επίσης, πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Και για κάποιες άλλες, προτείνει την αθώωσή τους.

Ο εισαγγελέας έκανε λόγο για κλειστή ομάδα με παραβατική συμπεριφορά γενικότερα.

Με πληροφορίες από epirus-tv-news.gr


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ