Εκλογές 2019: Ο Δημήτρης Καιρίδης στο


Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον το κόμμα κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, θα ανοίξει ξανά το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως δήλωσε στο newsit.gr ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης.

Μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Δημήτρης Καιρίδης τόνισε πως το βασικό που θέλει να κάνει η Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι να χρησιμοποιήσει όλα τα διπλωματικά όπλα για να «καταργήσουμε, απαλύνουμε, απαλείψουμε το άρθρο 7 που είναι το βασικό πρόβλημα της Συμφωνίας».

Πρόκειται για το άρθρο που όπως είπε «αναγνωρίζει αυτόνομο μακεδονικό έθνος, γλώσσα, ταυτότητα και μιλάει για Μακεδόνες (…) Θα ζητήσουμε την πάγια ελληνική θέση ότι ο επιθετικός προσδιορισμός δεν πάει μόνο στο όνομα του κράτους αλλά συνολικά στο erga omnes και στα παράγωγά του».

Παραδέχτηκε ότι «δεν θα είναι εύκολο» και σημείωσε πως «θα ανοίξουμε ξανά θέμα χωρίς να λέμε ότι πάμε να την ακυρώσουμε. Υπάρχουν και δυνατότητες ακύρωσης που προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο και την ίδια τη Συμφωνία», είπε αλλά πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα έχει συνέπειες, όπως η απομόνωση της Ελλάδας.

Μιλώντας για τα ελληνοτουρικά τόνισε πως είναι ένα πρόβλημα που θα μας ακολουθεί χρόνια αφού καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να δώσει στην Τουρκία αυτό που θέλει, δηλαδή τη συνεκμετάλλευση. «Με μια Σύνοδο Κορυφής δεν θα λυθεί το θέμα, θα λυθεί σε βάθος χρόνου γιατί υπάρχουν συμφέροντα», τόνισε ο κ. Καιρίδης.

Αναφερόμενος στις επερχόμενες εκλογές τις χαρακτήρισε ιστορικές γιατί «κλείνει ο κύκλος της μεταπολίτευσης» και πρόσθεσε πως «οι ευρωεκλογές σηματοδοτούν το κλείσιμο ενός κύκλου που πρέπει να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου».

Είπε πως «ισχυρή εντολή» (την οποία ζητά συνεχώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης) σημαίνει «καθαρή αυτοδυναμία με περισσότερους από 152 βουλευτές» και εξέφρασε την άποψη πως η χώρα χρειάζεται «κοσμογονία το πρώτο εξάμηνο» και η Νέα Δημοκρατία πρέπει «να ξανασυνδεθεί με το ανανεωτικό πνεύμα του ‘74».

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ