Τσίπρας: LIVE η συνέντευξη στο δελτίου του OPEN


Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει για όλους και για όλα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN.

Η τελική ευθεία μέχρι τις κάλπες, η οικονομία, τα εθνικά θέματα και η ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικές ανακατατάξεις και τα σενάρια της επόμενης μέρας θα τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης του Έλληνα πρωθυπουργού με την Έλλη Στάη.Τσίπρας: Πυρά κατά… Καραμανλή κι όχι μόνο

Στην χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές, λέγοντας μετά από μία δεκαετία δημόσιας σιωπής δεν προχώρησε σε αυτοκριτική:

«Ο κ. Καραμανλής μίλησε ενάμιση λεπτό για κάθε χρόνο σιωπής. Θέλησε να κάνει μια παρέμβαση που αρμόζει σε έναν πιο θεσμικό τόνο. Θα περίμενα να έχει και μια δόση αυτοκριτικής για τα δικά του πεπραγμένα. Μπορεί να μην ήταν πρωθυπουργός στα μνημόνια αλλά άφησε ανοιχτή την πόρτα για τα μνημόνια. Παρέδωσε 24 δισ. ευρώ πρωτογενές έλλειμμα. Δεν έδωσε τη μάχη και επέλεξε να φύγει. Ο επόμενος – εννοώντας τον Γιώργο Παπανδρέου – «λεφτά υπάρχουν», και αυτός επέλεξε να φύγει και να παραδώσει σε έναν μη εκλεγμένο πρωθυπουργό. Έπειτα ο κ. Σαμαράς άφησε τη χώρα χρεοκοπημένη στην αριστερή παρένθεση όπως έλεγε».

Δείτε LIVE τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο Open: Τσίπρας: «Παρέλαβα άδεια ταμεία»

«Ασκήσαμε εντονότατη κριτική σε όλους όταν ήταν στην κυβέρνηση. Ο κ. Σαμαράς ήταν η τελευταία διακυβέρνηση του τόπου. Και οι τρεις διατελέσαντες πρωθυπουργοί έχουν βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ο κ. Καραμανλής δημιούργησε ένα τεράστιο δημοσιονομικό έλλειμμα που οδήγησε στην επιτροπεία. Η παράταξη της ΝΔ έχει ευθύνες γιατί γιγάντωσε ένα πελατειακό κράτος και δημιούργησε συνθήκες ασυδοσίας. Πρέπει να αλλάξουμε παραγωγικό μοντέλο. Θα ήμουν κι εγώ πολύ ευτυχής αν μπορούσα να μοιράζω ρουσφέτια και διορισμούς.

Εγώ έπρεπε να συμμαζέψω τα ασυμμάζευτα. Παρέλαβα άδεια ταμεία, δεν είχαμε να πληρώσουμε τις συντάξεις. Ξέρετε τι ωραία θα ήταν να ήμουν κι εγώ όπως ο κ. Καραμανλής; αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε:

«Η ιστορία έχει καταγράψει ότι ο κ. Καραμανλής παρέδωσε χωρίς να δώσει τη μάχη, ο κ. Παπανδρέου δεν είχε ιδέα και έφερε το ΔΝΤ, ο κ. Σαμαράς οδήγησε τη χώρα σε αφαίμαξη και εγώ είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια».Για Καραμανλή και ΜΜΕ

Αναφερόμενος στη στάση του τότε πρωθυπουργού απέναντι σε ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης, ο κ. Τσίπρας είπε: «Ο Καραμανλής είχε επιχειρήσει να βάλει μια τάξη στην ασυδοσία των ΜΜΕ, αλλά απέτυχε. Εμείς δεν πετύχαμε τον στόχο μας αλλά δώσαμε τη μάχη με σθένος και αποφασιστικότητα. Εμείς απευθυνθήκαμε σε όλον τον ελληνικό λαό…».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ