Η μουλωχτή προειδοποίηση Τραμπ σε Πούτιν on camera

Με χαμόγελο έκανε την προειδοποίηση στον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ντόναλντ Τραμπ στην συνάντησή τους στο περιθώριο της G20 στην Ιαπωνία. Γιατί τα πιο σοβαρά πράγματα λέγονται χαμογελαστά.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαμογελώντας προειδοποίησε τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν να μην αποπειραθεί να αναμιχθεί στις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όταν τον προέτρεψαν δημοσιογράφοι να το κάνει κατά την έναρξη της συνάντησης των δύο ανδρών στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Οσάκα. «Μην αναμιχθείτε στις εκλογές μας», είπε ο Τραμπ.

Κατά τα λοιπά, νωρίτερα ήταν όλο φιλοφρονήσεις. «Έχουμε πολύ καλή σχέση» και «πολλά πολύ θετικά πράγματα θα προκύψουν από αυτή τη σχέση», είπε ο Τραμπ. Ανέφερε ότι θα συζητήσουν για το εμπόριο, «λίγο για τον αφοπλισμό», και για τον προστατευτισμό. Φάνηκε να ενοχλείται όταν ερωτήθηκε σχετικά με τρία ουκρανικά πολεμικά που συνελήφθησαν από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πέρυσι και τα πληρώματά τους συνεχίζουν να κρατούνται, λέγοντας πως δεν θα είναι ανάμεσα στα θέματα που θα κουβεντιάσουν.

Η προειδοποίηση του Τραμπ έγινε την ώρα που μιλούσαν όλοι μαζί οι δημοσιογράφοι έχοντας απέναντί τους τους δυο άνδρες (στο 02.40)

Οι δύο ηγέτες δεν είχαν συζητήσει πρόσωπο με πρόσωπο από τον Ιούλιο του 2018, όταν έλαβαν μέρος σε μια πρώτη σύνοδο κορυφής στο Ελσίνκι. Ο Πούτιν έκρινε ότι η σημερινή συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία για να επανέλθουν σε κάποια από τα ζητήματα που είχαν εξετάσει πέρυσι. «Έχουμε πράγματα να συζητήσουμε», είπε ο Πούτιν στα σύντομα σχόλιά του στους δημοσιογράφους πριν από τη συνάντηση.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ