Θρήνος στην Ισπανία: 17χρονος ο πρώτος νεκρός από τον καύσωνα


Το πρώτο θύμα από τον πρωτοφανή καύσωνα που χτυπά και την Ισπανία, όπως και πολλές άλλες χώρες τις Ευρώπης, είναι ένας 17χρονος άνδρας. Έχασε τη ζωή του από θερμοπληξία.

Τον πρώτο θάνατο από τον καύσωνα πενθεί η Ισπανία. Πρόκειται για ένα 17χρονο αγόρι, που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα (28.06.2019) από θερμοπληξία.

Πρόκειται για το πρώτο καταγεγραμμένο, επισήμως, θύμα του κύματος καύσωνα που αντιμετωπίζει αυτές τις μέρες η Ισπανία.

Ο 17χρονος βρισκόταν σε χωριό της Ανδαλουσίας, στη νότια Ισπανία. Σύμφωνα με την περιφερειακή κυβέρνηση, ο νεαρός άνδρας ζαλίστηκε και βούτηξε στην πισίνα του χώρου όπου εργαζόταν.

Όμως όταν βγήκε από το νερό είχε σπασμούς και διακομίσθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η Ισπανία αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου.Ο καύσωνας «λιώνει» την Ευρώπη

Ο καύσωνας που σαρώνει όλη την Ευρώπη «σπάει» το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ ζέστης στη δυτική και κεντρική Ευρώπη. Σε πολλές χώρες έχουν, μέχρι σήμερα, καταγραφεί πρωτοφανείς θερμοκρασίας για τον Ιούνιο.

38,9 βαθμοί Κελσίου στην Τσεχία
38,6 στη Γερμανία
40,9 στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας

Σήμερα (28.06.2019), σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει κι άλλο και στη Γαλλία ενδέχεται να σπάσει το «εθνικό ρεκόρ», που είχε σημειωθεί τον Αύγουστο του 2003 και είναι οι 44,1 βαθμοί που είχαν καταγραφεί στο Γκαρ.

Η Meteo France έχει θέσει σε «κόκκινο συναγερμό» τέσσερα διαμερίσματα στα νότια της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Γαλλία.

Ένα άλλο ρεκόρ καταρρίφθηκε στην Πολωνία: αυτό της κατανάλωσης ενέργειας, λόγω της εντατικής χρήσης των κλιματιστικών. Στη Γαλλία το μεσημέρι η ζήτηση ανήλθε σήμερα στα 59,4 γιγαβάτ, πολύ κοντά στο απόλυτο ρεκόρ των 59,5 γιγαβάτ που είχε καταγραφεί πριν από δύο χρόνια.

Στη Γερμανία, στις πόλεις Λέχνε και Μπαντ Εϊνχάουζεν (120.000 κάτοικοι), οι αρχές έλαβαν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού. Η χρήση πόσιμου νερού θα περιοριστεί μόνο για «ζωτικές ανάγκες» και οι κάτοικοι απειλούνται με πρόστιμα ύψους έως και 1.000 ευρώ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ