Merkel – Trump: Η ψυχρή χειραψία και τα βλέμματα “μαχαιριά”


Μπορεί όλος ο πλανήτης να ψάχνει τι έχει η Άγνκελα Μέρκελ και δυο φορές μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας έχει καταγραφεί να τρέμει, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος άφησε στην… άκρη τις φήμες για την υγεία της και εμφανίστηκε μια χαρά στην Ιαπωνία, όπου συνάντησε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Μέρκελ και Τραμπ βρίσκονται στην Ιαπωνία για τη Σύνοδο της G20 και δεν ήταν δυνατόν να μη συναντηθούν. Και το έκαναν την ώρα που οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της καγκελαρίου βρίσκονται στο… ζενίθ.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά λίγες ώρες από τη δεύτερη φορά που η Merkel εθεάθη να τρέμει κατά τη διάρκεια δημόσιας παρουσίας της. Το τρέμουλο της καγκελαρίου επανέφερε την ανησυχία για την υγεία της, με τους φόβους να έχουν ξεκινήσει από τις 18 Ιουνίου όταν υποδέχτηκε στο Βερολίνο τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας.

Οι ειδικοί απέκλεισαν τη νευροπάθεια και την αφυδάτωση (σ.σ. την είχε επικαλεστεί και η ίδια η Μέρκελ μετά το πρώτο περιστατικό), εκτίμησαν πως μπορεί να πρόκειται για κάποια λοίμωξη ή ακόμη και για κούραση.

Αλλά η Μέρκελ στην Ιαπωνία και κυρίως στη συνάντησή της με τον Ντόναλντ Τραμπ, η καγκελάριος άφησε τα πάντα πίσω. Και ήταν η παλιά, γνωστή… Μέρκελ που όλοι «αγαπήσαμε».

Η άφιξη Μέρκελ στη Ιαπωνία

Εκείνη που έριχνε «δηλητηριώδη» βλέμματα στον Τραμπ και έκανε μαζί του μια χειραψία μόνο γιατί… έπρεπε.Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Οι δυο τους άλλωστε έχουν… ιστορία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την… επική φωτογραφία από τη G7 πριν από έναν χρόνο, τον Ιούνιο του 2018 στον Καναδά, όταν όλος ο κόσμος είχε δει τη Μέρκελ να στέκεται «απειλητικά» πάνω από τον Ντόναλντ Τραμπ, που καθόταν με σταυρωμένα χέρια και όλους τους ηγέτες πάνω από το κεφάλι του.

Εκείνη τη φωτογραφία, μάλιστα, είχε δώσει τραβήξει ο Jesco Denzel, φωτογράφος της γερμανικής κυβέρνησης και είχε δώσει στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, ενώ ανέβηκε και στον επίσημο λογαριασμό της καγκελαρίου στο instagram.

View this post on Instagram

Zweiter Tag des G7-Gipfels in Kanada: spontane Beratung am Rande der offiziellen Tagesordnung. — Day two of the G7 summit in Canada: spontaneous meeting between two working sessions. #G7Charlevoix #g7 #g7summit #multilateralism #multilateralismus

A post shared by Angela Merkel (@bundeskanzlerin) on

Το ίδιο είχε κάνει όμως και ο νυν σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ, Τζον Μπόλτον, με… διαφορετικό μήνυμα όμως…

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ