Γραμμένος: “Δεν μπορούμε μόνοι μας να αντιμετωπίσουμε τη βία”


Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα στην Τακτική συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ.

Το πρωί της Πρασκευής (28/6) πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Τακτική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, με αντικείμενο την έγκριση του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς, καθώς και τη συζήτηση αναφορικά με το καταστατικό και άλλες προτάσεις από τα μέλη και την Εκτελεστική Επιτροπή.

Ο πρόεδρος, Βαγγέλης Γραμμένος, αναφέρθηκε σε πολλά ζητήματα, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τη μάχη με τη βία δεν την κερδίζεις μόνο με τα δικά σου μέσα, αλλά με τη βοήθεια της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης». Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Είναι ευεργετικές οι αποφάσεις για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Ελλάδας. Θα υπάρξει σημαντική αναβάθμιση στο συνολικό προϊόν».

Για τη βία: «Η βία αποτελεί το πιο σημαντικό πρόβλημα του ελληνικού αθλητισμού, όχι μόνο του ποδοσφαίρου, που έλκει περισσότερο όσους θέλουν να δημιουργήσουν θέματα. Παρότι δεν καταφέραμε να την εξαλείψουμε, έγινε σαφές και στον πλέον δύσπιστο πως έχουν μειωθεί και είμαστε στον σωστό δρόμο. Μια τέτοια μάχη δεν την κερδίζεις μόνο με τα δικά σου μέσα, αλλά με τη βοήθεια της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης. Όλοι αυτοί πρέπει να στείλουν το μήνυμα πως η βία δεν είναι ανεκτή. Δεν γίνεται σε όλη την Ευρώπη να βλέπουμε ένα άλλο ποδόσφαιρο και στην Ελλάδα να υπάρχουν στιγμές που δυσφημούν το άθλημα. Η FIFA και η UEFA μας δίνουν βοήθεια, πρέπει να βρεθεί δίπλα μας και η συντεταγμένη πολιτεία. Τι να κάνουμε, να γίνουμε αστυνομικοί; Οι ΠΑΕ δεν μπορούν, έχουν καταθέσει στο Υπουργείο τις θέσεις τους, άλλοι δεν ανταποκρίθηκαν σε αυτό που ευλόγως θα έπρεπε να ανταποκριθούν».

Για τους ξένους διαιτητές: «Δεν απαντήσαμε ποτέ στους λόγους για τους οποίους ήρθαν. Αν σκύψουμε χωρίς αγκυλώσεις, θα είναι εύκολες οι απαντήσεις. Δεν έχω πρόθεση να το ανοίξω, όμως η αλληλουχία αυτή είναι. Ποιος ήταν ο στόχος; Οποιαδήποτε απάντηση είναι δεκτή, έχω όμως ολοκληρωμένη γνώμη. Για να κρίνεις τι γίνεται σήμερα, πρέπει να κάνεις αναδρομή στο παρελθόν. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο να πάρει τον δικό του δρόμο. Πρέπει να έχουμε δικούς μας διαιτητές. Προφανώς το θέλουν όλοι. Με το χέρι στην καρδιά όμως, πιστεύετε ότι θα επιλέξεις ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα με καλά και παθογένειες, ή να ρισκάρεις; Εγώ επιλέγω το πρώτο, χωρίς δεύτερη σκέψη. Το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να βγει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, γιατί έχει πολλές δυνατότητες και πρέπει να αξιοποιηθούν».

Για τον τελικό του Κυπέλλου: «Δεν θα βαυκαλιζόμαστε, η εικόνα ήταν από άσχημη ως τραγική. Η ΕΠΟ με ξεκάθαρη θέση και βούληση, που επικοινώνησε επισήμως στα ΜΜΕ, απευθύνθηκε προς όλους τους εμπλεκόμενους, δήλωσε πως θέλει τελικό με κόσμο. Επέμεινε στη θέση της. Η εικόνα δεν ήταν σωστή. Μπορούσε να πάρει την ευθύνη να το κάνει; Ποιος μπορεί να πει ναι… Η θέση της ΕΠΟ ήταν αυτή και παραμένει. Τη διατύπωσε, την έδωσε στα ΜΜΕ για να το ξέρει ο κόσμος, όμως δεν μπορούσαμε να το κάνουμε εμείς αυτό».

Για την Εθνική: «Η Εθνική είναι σε μια διαδικασία, έχοντας έναν μεγάλο στόχο. Πήγε κατά γενική ομολογία πολύ καλά στους δύο πρώτους αγώνες, πήγε άσχημα στον τρίτο, κόντρα σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο κι έχασε τον τέταρτο, με κατηγορίες ένθεν κι ένθεν. Μιλάτε για τις τραγικές εμφανίσεις. Συγγνώμη, γιατί δεν μπορεί να έχει κακές εμφανίσεις μια ομάδα; Είχε κακή λειτουργία η Εθνική; Πόση ήταν η διάρκεια αυτής της κακής εβδομάδας; Μια εβδομάδα ήταν, αυτό ήταν όλο. Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα που εντοπίζετε, το εντοπίζουμε κι εμείς. Η Εθνική δεν χάνεται όμως. Θα γίνει αυτό που πρέπει».

Για τις προσωπικές αναφορές: «Κάνω μια δουλειά, που πρέπει να μιλάω, για να το πω λαϊκά. Έχω το κουσούρι να μην υποκρίνομαι όταν μιλάω. Είμαι αυτός που βλέπετε σε ακτινογραφία. Η τεχνική του λέγειν είναι για άλλους, όχι για μένα. Έχω ένα κουσούρι να λέω αυτά που σκέφτομαι και μόνο αυτά. Εμάς μας ικανοποιεί το γεγονός πως έρχονται παιδάκια στο ποδόσφαιρο και αυξάνεται ο αριθμός τους μας ευχαριστεί περισσότερο από κάθε άλλο. Δεν το συγκρίνουμε με άλλα γεγονότα, ούτε το διαπραγματευόμαστε. Είναι καταστατικός σκοπός αφενός, αφετέρου όμως είναι η κουλτούρα του ποδοσφαίρου, να φέρνει μικρά παιδιά σε ένα υγιές περιβάλλον».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ