Με το… ζόρι η χειραψία Μέι και Πούτιν. Οι όροι της Βρετανίδας πρωθυπουργού


Το κλίμα ανάμεσα στην Τερέζα Μέι και τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν ήταν το καλύτερο στη σύνοδο κορυφής της G20 στην Οσάκα.

Την ψυχρότητα της Τερέζας Μέι απέναντι στον πρόεδρο Πούτιν αποτυπώνεται και στον φωτογραφικό φακό, με την χειραψία ανάμεσα στους δυο ηγέτες να δείχνει το κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στις δυο χώρες.

Η Τερέζα Μει ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Οσάκα «να σταματήσει τις ενέργειες αποσταθεροποίησης που απειλούν το Ηνωμένο Βασίλειο και τους συμμάχους του». Μάλιστα σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ, η Μέι είπε πως χωρίς αυτό  «δεν θα μπορέσει να υπάρξει εξομάλυνση των διμερών σχέσεων». photo epa

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στους δυο ηγέτες μετά το θέμα της δηλητηρίασης του πρώην Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ το 2018 στο βρετανικό έδαφος.Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η Τερέζα Μέι είπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διαθέτει «ακλόνητες αποδείξεις ότι η Ρωσία βρίσκεται πίσω από τη επίθεση αυτή».photo epa

Πάντως παρά το στραβό κλίμα στην συνάντηση η κ. Μέι δήλωσε ότι είναι «ανοικτή στην δυνατότητα μίας διαφορετικής σχέσης, αλλά για να γίνει αυτό, η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει διαφορετικό δρόμο».

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν από την άλλη είχε δηλώσει πριν μερικές μέρες πως «θέλει να γυρίσει την σελίδα που έχει σχέση με τους πράκτορες και τις επιθέσεις» στις σχέσεις με το Λονδίνο.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ