Θεοδωράκης για Τσίπρα: Δεν είχαμε ούτε μυστικές επαφές ούτε μυστικές συμφωνίες

Διαψεύδει ο Σταύρος Θεοδωράκης τα όσα υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο OPEN, περί συζητήσεων με το Ποτάμι για κυβερνητική συνεργασία.

Δεν υπήρξαν ποτέ «μυστικές επαφές» και «μυστικές συμφωνίες» υποστηρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης και σημειώνει «στα χρόνια που ήμουν στην Βουλή δεν υπήρξε ούτε ένα ιδιωτικό και μυστικό ραντεβού με τον κ.Τσίπρα. Οι συναντήσεις μας ήταν πάντα δημόσιες και θεσμικές. Όπως δημόσιες ήταν και οι απαντήσεις μου στις προσκλήσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνη ειδικά την εποχή, να συνεργασθούμε τώρα που τέλειωσαν τα μνημόνια».

Στη συνέχεια παραθέτει δηλώσεις του στα ΜΜΕ όπου είχε κατηγορηματικά αρνηθεί τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας μην προσπαθούν λοιπόν κάποιοι να ξαναγράψουν την πρόσφατη πολιτική ιστορία. Άλλοι για να δικαιολογήσουν τα πολιτικά τους εγκλήματα και άλλοι για να επιβεβαιώσουν τα μυθεύματα που τους κρατούν ζωντανούς στα social media» προσθέτει ο κ. Θεοδωράκης.

Και καταλήγει λέγοντας «δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν ότι υπάρχει και άλλη πολιτική πέραν αυτής των παζαριών, του παρασκηνίου, του “δώσε-πάρε”. Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Ακούν “διαύλους επικοινωνίας” και σκέφτονται “καρέκλες εξουσίας”. Και αυτή, η άλλη πολιτική, είναι η πολιτική του Ποταμιού και των στελεχών του που δεν βρήκαν και δεν θα βρουν καταφύγιο σε θώκους, θέσεις και λίστες, αριστερά και δεξιά».

O Αλέξης Τσίπρας ερωτήθηκε από την Έλλη Στάη για την κυβερνητική του συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο.Όπως είπε συνεργάστηκε με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ γιατί έπρεπε να κυβερνηθεί η χώρα, ομολογώντας πως έκανε εκπτώσεις λόγω των διαφορών τους.

Χαρακτήρισε την κυβερνητική συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο «αναγκαίο κακό» σημειώνοντας πως «στα κρίσιμα θέματα με τους εταίρους ο Καμμένος δεν έλεγε “Βάστα γερά Γερούν”».

Αποκάλυψε ότι ήθελε να διακόψει την συνεργασία νωρίτερα έχοντας μάλιστα ξεκινήσει συζητήσεις με το Ποτάμι αλλά οι εξελίξεις τον πρόλαβαν.

«Το σκέφτηκα πολύ, αμφιταλαντεύτηκα, είχα ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Ωστόσο δεν ήταν διασφαλισμένη η κυβερνητική πλειοψηφία», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είχα δύο ‘’τέκνα’’: την Συμφωνία των Πρεσπών και την έξοδο από τα μνημόνια, και ήθελα να τα διασώσω και τα δύο».

Όσο για το πού κόλλησε η συμφωνία με τον Σταύρο Θεοδωράκη, σύμφωνα πάντα με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ήταν δύσκολο το περασμένο καλοκαίρι και οι συγκυρίες δεν ευνόησαν τον σχεδιασμό του.

«Όταν φόρεσα τη γραβάτα στο Ζάππειο και βγήκαμε από τα μνημόνια είχαμε να ασχοληθούμε με δύσκολα θέματα, με τη Χρυσή Αυγή και μια τεράστια φυσική καταστροφή που ήταν μια εξέλιξη που μας καταρράκωσε. Η πραγματικότητα μας εμπόδισε να λήξουμε τη συνεργασία με τον Καμμένο.» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ