Πανελλαδικές 2019: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων – Δείτε πόσο έγραψαν


Μπορεί τα θέματα των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Χημείας και της Βιολογίας να… έκαψαν αρκετούς υποψήφιους των Πανελλαδικών, υπάρχουν, όμως, και οι μαθητές που αρίστευσαν και βλέπουν πλέον το μέλλον να ανοίγεται μπροστά τους!

Σε πείσμα της γενικής τάσης, που ήθελε τους μαθητές να γράφουν κάτω από τη βάση σε αρκετά μαθήματα, οι «πρώτοι» όλης της Ελλάδας κατάφεραν να συγκεντρώσουν πάνω από 18.000 μόρια και πλέον είναι βέβαιοι πως έχουν περάσει στις σχολές της επιλογής τους.

Ο No1 της Ηλείας

Ο μαθητής του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου, Νίκος Δαμασκόπουλος, είναι ο πρώτος στην Ηλεία.

Συγκέντρωσε συνολικά 19.554 μόρια και έγραψε 20 στην πληροφορική και στο Α.Ο.Θ., 18,1 στην έκθεση και 19,8 στα μαθηματικά.

«Ήταν μια απαιτητική διαδικασία για όλους τους μαθητές διότι χρειάζεται διάβασμα, επιμονή πρόγραμμα και δουλειά. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος ως το τέλος. Δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται ένας μαθητής ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει. Eίναι μια πρόκληση και πιστεύω ότι όλοι μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να έχουμε πίστη σε αυτό που θέλουμε. Στόχος μου είναι η πυροσβεστική Ακαδημία και η σχολή ανθυποπυραγών… Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου από την “ΑΝΟΔΟ” που κάνουν πολύ καλή δουλειά…», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ.

Οι αριστούχοι του Ηρακλείου

Με 19.307 μόρια, ο Κώστας Γκύζης από το Πειραματικό Λύκειο Ηρακλείου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υποψηφίους των πανελλαδικών, με την υψηλότερη βαθμολογία.

«Είναι μεγάλη η χαρά που νιώθω, όπως και η ανακούφιση. Η προσπάθεια ετών, απέδωσε και αυτό σίγουρα έρχεται να δικαιώσει την επιλογή μου, να παραμείνω σταθερός στο στόχο μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μαθητής.

Σε ό,τι αφορά στα θέματα των εξετάσεων στη Φυσική και τη Χημεία που χαρακτηρίστηκαν αυξημένης δυσκολίας, ο ίδιος από την Θετική Κατεύθυνση και το 2ο πεδίο, με βαθμολογία 20 στη Φυσική και 19,7 στη Χημεία είπε χαρακτηριστικά:

«Η αλήθεια είναι ότι τα θέματα δεν έμοιαζαν με αυτά άλλων ετών. Απαιτούσαν εκτός από καλή προετοιμασία και ψυχραιμία. Νομίζω ότι το στοιχείο της ψυχραιμίας, για να μπορέσεις να κατανοήσεις τι έπρεπε να γράψεις, ήταν ιδιαίτερα σημαντικό».

Ο ίδιος είναι έτοιμος να περάσει ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι, όπως είπε, ενώ είναι δίπλα χαρούμενος που το όνειρο του, να φοιτήσει στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, γίνεται πραγματικότητα.

Ο Γιώργος – Αλέξανδρος Μαυρίκος, που αποφοίτησε από το 4ο ΓΕΛ Ηρακλείου συγκέντρωσε 19.200 μόρια, και βλέπει να… ανοίγει η πόρτα της Σχολής Αξιωματικών της Πυροσβεστικής.

Περίμενε ότι τα είχε πάει καλά, αλλά όχι τόσο καλά, όπως παραδέχεται. Έγραψε 19,9 στα Μαθηματικά, στην έκθεση 16,5 και στα υπόλοιπα μαθήματα 19,8 και 19,8.

Έχοντας ήδη το 2016 περάσει στη Σχολή Αστυφυλάκων, ο Ραφαήλ Στιβακτάκης, επέστρεψε και πάλι στα θρανία των πανελλαδικών εξετάσεων, για να καταφέρει το μεγάλο του στόχο, να περάσει στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που το 2016 δεν «έπιασε» για ελάχιστα μόρια.

Τα αποτελέσματα των πανελλαδικών, σήμερα, του επεφύλαξαν μια από τις μεγαλύτερες χαρές, καθώς όχι μόνο κατάφερε να περάσει, αλλά και να αποτελεί έναν από τους αριστούχους, με 19.051 μόρια.

«Είναι μεγάλη ικανοποίηση για μένα. Τελειώνοντας τη μια σχολή, ξεκινάω την άλλη. Ήταν αυτό που πραγματικά ήθελα να κάνω στη ζωή μου» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ραφαήλ, απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Ηρακλείου.

Οι πρώτοι της Κοζάνης

Στο 4ο ΓΕΛ Κοζάνης ο Τάσος Παπαδόπουλος συγκέντρωσε 19.114 μόρια, ενώ περί τους 20 υποψήφιους συγκέντρωσαν πάνω από 18.000 μόρια.

Στο 1ο ΓΕΛ Κοζάνης πρώτη είναι η Ευαγγελία Καρβέλλα με 19.000 μόρια, καταφέροντας την εισαγωγή της στη Νομική ενώ στο 2ο ΓΕΛ πρώτευσε η Αναστασία Κουσίδου, με πρώτη επιλογή της την Ιατρική

Στο 3ο ΓΕΛ Κοζάνης η Ελένη Αναγνώστου με 18.904 συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία.

Η «πρωταθλήτρια» των Τρικάλων

Συγκεντρώνοντας 18.747 μόρια, η Κωνσταντίνα Σαριγγαλά από το 2ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων βλέπει πως η προσπάθειά της για εισαγωγή, ως πρώτη προτίμηση στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ, έχει αποδώσει τους μέγιστους καρπούς.

«Το πολύ αλλά και μεθοδικό διάβασμα αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας, όπως και η στήριξη της οικογένειας», δηλώνει στο Αθηναϊκό πρακτορείο, ενώ πάντα υπήρχε για την ίδια και ο ελεύθερος χρόνος.

Τέλος, η ίδια δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τους καθηγητές και το σχολείο της για τη συμπαράσταση που της παρείχαν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια που στέφθηκε με επιτυχία.

Τι δείχνουν τα στατιστικά

Μεγάλη διασπορά στις βαθμολογίες άνω του δέκα και μεγάλη συγκέντρωση βαθμολογιών κάτω από τη βάση, είναι η γενική εικόνα που παρουσιάζουν οι βαθμολογίες των υποψηφίων, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία.

Ιδιαίτερα στα μαθήματα Βιολογία Γενικής Παιδείας και Μαθηματικά Προσανατολισμού, το ποσοστό των γραπτών κάτω της βάσης ήταν εξαιρετικά μεγάλο: 64,99% για τη Βιολογία και 61,03% για τα Μαθηματικά.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, το μεγαλύτερο ποσοστό βαθμολογιών κάτω από τη βάση κατέχει το μάθημα της Ιστορίας.

Το 47,20% των υποψηφίων έγραψαν κάτω από 10, ενώ μόλις το 9,04% συγκέντρωσε βαθμολογία από 18 έως 20.

Επίσης, στα Αρχαία, το μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στις βαθμολογίες 5-10 ( το 26,24% των υποψηφίων), ενώ υψηλή βαθμολογία (18-20) συγκέντρωσε το 2,84% των υποψηφίων.

Για το μάθημα των Λατινικών, μπορεί κανείς να πει ότι οι βαθμολογίες ήταν των… άκρων, αφού το 30,29% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 24, 23% αρίστευσε (18-20).

Στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, στα Μαθηματικά και τη Χημεία, τα ποσοστά βαθμολογιών πάνω και κάτω από τη βάση είναι μοιρασμένα: 46,59% κάτω από τη βάση και 53,41% πάνω από τη βάση στα Μαθηματικά και 42,12% κάτω από τη βάση, 57,88% πάνω από τη βάση στη Χημεία.

Αναλυτικότερα, στο μάθημα της Χημείας, το 4,37% των υποψηφίων αρίστευσε (18-20), ενώ το 31, 04% έγραψε από 0 έως 5. Στα Μαθηματικά, 0-5 έγραψε το 28,4% των υποψηφίων, ενώ 18-19 έγραψε το 4,35% και 19-20 το 5,39%.

Στη Φυσική, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση είχαν οι βαθμολογίες 5-10 (24,75%), ενώ 18-19 έγραψε το 6,44% και 19-20 το 6,29%.

Στη Βιολογία, το 31,43% έγραψε κάτω από τη βάση, ενώ το 16,68% αρίστευσε (19-20) και το 11,46% των υποψηφίων έλαβε βαθμολογία 18-19. Όσον αφορά στην Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση ήταν αρκετά υψηλά στα Μαθηματικά (73,96%) και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας (71,92%).

Ειδικότερα, στα Μαθηματικά, το 49,67% των υποψηφίων έγραψε 0-5, ενώ αρίστευσε (18-19) το 1,58%. Στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, το 22,93% έγραψε από 0 έως 5 και το 11, 87% από 19 έως και 20.

Τέλος, στο μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, το 22,25% έγραψε από 0 έως 5, ενώ βαθμολογίες 18-19 έλαβε το 7% και 19-20 το 5,22% των υποψηφίων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις σχετικά με το πώς θα κινηθούν οι βάσεις, πρέπει να γίνουν και συγκρίσεις με τα στοιχεία των περσινών βαθμολογιών.

Οι επιδόσεις των υποψηφίων

Την ίδια ώρα, το υπουργείο δημοσιοποίηση και τα στατιστικά στοιχεία για τις φετινές βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων.

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ—ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝ.—2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ—ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΡΟΣΑΝ.—2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΓΕΛ-ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΕΠΑΛ-2019_ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ

Στατιστικά Βαθμ. Μαθημάτων_ΕΠΑΛ-2019_ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Προσοχή στα μηχανογραφικά!

Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr.

Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο.

Όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (εκτός από την προγραμματισμένη τους εφημερία) θα λειτουργήσουν επιπλέον την Τρίτη 9-7-2019 καθώς και τη Δευτέρα 15-7-2019, για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στην ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων.

Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ