Χειροπέδες σε διακινητή υλικού παιδικής πορνογραφίας με δράση σε Ελλάδα και Κύπρο


Για πορνογραφία ανηλίκων συνελήφθη Έλληνας ο οποίος είχε δράση τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ξέφυγε από τις κυπριακές αρχές μετακομίζοντας στην Βόρεια Ελλάδα από την Κύπρο, συνεχίζοντας όμως την δράση του.

Από τις Κυπριακές Αρχές διαβιβάστηκαν έγγραφα της EUROPOL, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένη αναφορά του Αμερικανικού Οργανισμού ΝCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που αφορούσε διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα έγγραφα και όπως προέκυψε από έρευνα των Κυπριακών αστυνομικών Αρχών, άγνωστος δράστης διακίνησε υλικό πορνογραφίας ανηλίκων κατά το χρόνο που βρισκόταν στην Κύπρο, ωστόσο πριν ελεγχθεί για την πράξη, εγκατέλειψε το νησί και μετακόμισε σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος σχηματίσθηκε δικογραφία και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, εκδίδοντας σχετικό Βούλευμα.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε αστυνομική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση των στοιχείων και των ψηφιακών δεδομένων της υπόθεσης και αλληλογραφία με τις εμπλεκόμενες εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και τους παρόχους μέσων κοινωνικής δικτύωσης του εξωτερικού και προέκυψαν τα στοιχεία της ταυτότητας του καθώς και ο τόπος διαμονής του.

Στην κατοχή του βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών που απεικονίζουν πορνογραφικές παραστάσεις με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ