Ντουμπάι: Το «έσκασε» η πριγκίπισσα Haya, οργισμένος ο Σεΐχης

Στο Λονδίνο πιστεύεται ότι κρύβεται η γυναίκα του σεΐχη του Ντουμπάι, σύμφωνα με πηγές κοντά στην βασιλική οικογένεια. Η πριγκίπισσα Haya προσπαθεί να χωρίσει από τον δισεκατομμυριούχο σύζυγό της.

Αρχικά λέγεται ότι έφτασε στη Γερμανία όπου ζήτησε πολιτικό άσυλο. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αραβικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν πως Γερμανός διπλωμάτης την βοήθησε να δραπετεύσει από το Ντουμπάι παραβλέποντας μια πιθανή διπλωματική κρίση μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν πως οι γερμανικές αρχές απέρριψαν πιέσεις του Σεΐχη να οδηγηθεί πίσω στη χώρα ενώ αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση σχετικά στα ΜΜΕ. Το ίδιο πράττουν και εκπρόσωποι του Σεΐχη.

Η πριγκίπισσα που έχει σπουδάσει στην Οξφόρδη δεν έχει θεαθεί δημόσια από τις 20 Μαΐου ενώ τα social media της, που συνήθως είναι γεμάτα φωτογραφίες από τις φιλανθρωπικές της δράσεις, είναι ανενεργά από τον Φεβρουάριο. Επίσης δεν συμμετείχε σε βασιλική εκδήλωση που συνήθιζε να συνοδεύει τον σύζυγό της.

Ένα ποίημα με θέμα την προδοσία που πιστώνεται σε εκείνον δημοσιεύθηκε σε προφίλ στο Instagram που συνδέεται με τον Σεΐχη.

«Εξαπάτησες το πιο σημαντικό πράγμα» αναφέρεται σε αυτό αλλά και «σου έδωσα εμπιστοσύνη και χώρο, το μεγαλύτερο λάθος που έκανες ήταν ότι είπες ψέματα».

Η πριγκίπισσα είναι μία από τις έξι συζύγους του και παντρεύτηκαν το 2004. Συχνά αναφέρονται σε αυτή ως τη «νέα γυναίκα» και είναι η κόρη του αποθανόντα βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν.

Δεν έγινε γνωστό αν μαζί της είναι και τα παιδιά της (11 και 7 ετών) ή αν έμειναν στο Ντουμπάι. Ο ετεροθαλής της αδελφός Αμπντουλάχ ΙΙ είναι ο κυβερνήτης της Ιορδανίας.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την απόπειρα, πέρυσι, της 32χρονης κόρης του Σεΐχη να εγκαταλείψει τη χώρα. Η Λατίφα με μια σειρά από βίντεο μίλησε για τα όσα συμβαίνουν στο βασίλειο σημειώνοντας πως η ζωή της ως πριγκίπισσα είναι απλά μια απάτη υποστηρίζοντας πως δεν δικαιούτο να έχει διαβατήριο και ότι βρέθηκε δύο χρόνια στη φυλακή επειδή αποπειράθηκε να φύγει από τη χώρα όταν ήταν έφηβη.

Το ταξίδι της στην ελευθερία διακόπηκε βίαια καθώς εντοπίστηκε σε ένα σκάφος στον Ινδικό Ωκεανό και επιστράφηκε δια της βίας πίσω στο Ντουμπάι με τους φίλους της να υποστηρίζουν πως την κρατούσαν ναρκωμένη. Οι αρχές του κράτους αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες. «Πρόκειται για ένα οικογενειακό ζήτημα στο οποίο δεν θα ήθελα να επεκταθώ για να προστατέψω την Λατίφα και να βεβαιωθώ πως δεν θα την χρησιμοποιήσει κανείς. Είναι μια ευάλωτη νέα γυναίκα» είχε δηλώσει τότε η Haya προσφέροντας κάλυψη στον σύζυγό της.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Radha Stirling, Διευθύνουσα Σύμβουλος μιας ΜΚΟ του Ντουμπάι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Οργανισμός είχε λάβει αρκετές αναφορές το προηγούμενο διάστημα σχετικά με την πρόθεση της Πριγκίπισσας να δραπετεύσει από το αραβικό κράτος.

«Κάθε φορά που κάποιος κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο, αυτό, προφανώς, συμβαίνει επειδή η ζωή του είναι σε κίνδυνο και επειδή έχει υποστεί σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του. Γνωρίζουμε ήδη ότι Πριγκίπισσα Latifa, κόρη του Σεΐχη, εγκατέλειψε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναζητώντας άσυλο, καθώς έχει υποστεί κακοποίηση στα χέρια του πατέρα της. Τώρα, φαίνεται, πως και η πριγκίπισσα Haya, σύζυγος του Σεΐχη, έχει επίσης εγκαταλείψει τη χώρα και κατέφυγε στη Γερμανία» σχολίασε η Stirling.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ