Με Fake News άρχισε το Open και η Έλλη Στάη


Άσχημη αρχή έκανε το δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Open, με παρουσιάστρια την Έλλη Στάη και διευθυντή ειδήσεων τον Δημήτρη Μιχαλέλη. Σε ζωντανή σύνδεση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το δελτίο μετέδωσε την είδηση πως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Μητρετώδης-Κούκλατζης παραπέμπονται μαζί με άλλους 8 ανώτερους στρατιωτικούς της περιοχής του Έβρου σε στρατοδικείο.

Το zougla.gr επικοινώνησε το βράδυ της Τετάρτης με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στελέχη της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου διέψευσαν κατηγορηματικά την είδηση που μετέδωσε ο σταθμός Open, προσθέτοντας πως το ΥΠΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του κατά του τηλεοπτικού σταθμού για τη μετάδοση αυτής της ψευδούς είδησης.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους του ΓΕΕΘΑ, αυτό που συμβαίνει είναι ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διοικητική διερεύνηση για το περιστατικό που συνέβη στον Έβρο και είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από την τουρκική Στρατοχωροφυλακή.

Το ΓΕΕΘΑ διαψεύδει επίσημα τα περί Στρατοδικείου 

Σε ανακοίνωση του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, λίγο πριν τις 22:00 αναφέρει:

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό μετά δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ