Εκλογές 2019 – Τσίπρας: Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ, πάντως ο μπαρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε πως υπάρχει άλλος δρόμος επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Popaganda.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εξήγησε πως μπορεί μια κυβέρνηση να κυβερνήσει «αριστερά» στην εποχή της «μη εναλλακτικής», και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να το κάνει πλέον με το δικό του πολιτικό σχέδιο αφού μετά την έξοδο από το Μνημόνιο «είμαστε ελεύθεροι να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους».

Ακόμη αναφέρει πως «ανάμεσα στην εκδοχή της απόλυτης υποταγής, πειθαρχίας, αποδοχής του ακραίου σκληρού νεοφιλελευθερισμού και στις απαιτήσεις του ΔΝΤ και στην εκδοχή (που πρότειναν κάποιοι που μετά αποχώρησαν) απόλυτης ρήξης, σύγκρουσης με την ΕΕ και νομισματοκοπείου, εμείς αποδείξαμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, ένας τρίτος δρόμος θα λέγαμε (που δεν έχει το νόημα που του δόθηκε σε προηγούμενες δεκαετίες) που παρά τις δυσκολίες του αποδείχθηκε βιώσιμος». Άδεια ταμεία το 2015

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι το 2015 η χώρα βρισκόταν με άδεια ταμεία, επιτόκια στο 10%, ανεργία στο 28%, κοινωνία σε απόγνωση. Αντίθετα όπως λέει σήμερα έχουμε πλέον το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού που είχαμε ποτέ, 35 δισ. απόθεμα, μείωση της ανεργίας 9 μονάδες, αυξήθηκε κατά 11% ο κατώτατος μισθός, δημιουργήθηκαν δομές κοινωνικής στήριξης, «έχουμε φτάσει στο σημείο να επαναφέρουμε συλλογικές διαπραγματεύσεις κι ένα πλαίσιο κανονικότητας στην εργασία», τριπλασιασμός των πόρων για την πρόνοια και για τη στήριξη του παιδιού, πρόσβαση στο Σύστημα Υγείας σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους.

Έτσι όλα αυτά δείχνουν σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ότι διαψεύστηκε απολύτως αυτό που ορισμένοι ισχυρίζονται ότι «η Αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει» και πως, παρά τα όσα λάθη, η δική του κυβέρνηση ήταν «κλάσεις ανώτερη» από τις κυβερνήσεις με τις οποίες μπορεί να συγκριθεί, κυβερνήσεις μη κανονικότητας σε περίοδο μνημονίων και «γι’ αυτό και ήταν η μόνη από αυτές που κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα και να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και μάλιστα σε ένα πλαίσιο κοινωνικής ανοχής».

«Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει η Αριστερά με το δικό της πολιτικό σχέδιο, γιατί εδώ και μόλις 8 μήνες είμαστε ελεύθεροι να διαμορφώσουμε συνθήκες και όρους», αναφέρει ο κ. Τσίπρας.“…ο μπαρμπά – Στρουμφ δεν έρχεται”

«Δεν ξέρω αν έρχεται ο Δρακουμέλ πάντως ο μπαρμπα-Στρουμφ δεν έρχεται. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό» και παράλληλα απέρριψε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στον φόβο. Μάλιστα αναφέρει ότι «εμείς δεν λέμε τρελά πράγματα», για να συμπληρώσει ότι ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο κ. Μητσοτάκης είχε οδηγήσει 15.000 άτομα σε διαθεσιμότητα, είχε απολύσει σχολικούς φύλακες και εκπαιδευτικούς και τώρα λέει ότι «είναι καινοτομία η 7ήμερη εργασία» και «όταν λέει ότι δε θα κάνει φοροελαφρύνσεις ούτε το 2019, ούτε το 2020 αλλά ότι θα δελεάσει τους εταίρους με ένα κύμα μεταρρυθμίσεων δεν πρέπει να αναρωτηθούμε ποιο είναι αυτό το κύμα;».“Το σύνθημά μας είναι: «Όλοι μαζί να βγούμε από την κρίση”

Δεν θέλουμε να αφήσουμε κανέναν πίσω μας μόνο του»… «οι άλλοι τι σου λένε;

«ΟΚ, να προχωρήσουμε αλλά ο καθένας μόνος του στα δύσκολα». Αυτή είναι η διαφορά», τονίζει. Δηλώνει όπως αναφέρει το ΑΜΝΑ πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απομακρύνθηκε από τις ιδεολογικές καταβολές και τον βασικό του προσανατολισμό να υπερασπίζεται τον κόσμο της εργασίας, τους μη προνομιούχους, τους πολλούς. Σημειώνει ως παράδειγμα ότι δεν υπήρξε, «παρά τις αναγκαίες υποχωρήσεις, μετάλλαξη ιδεολογική και πολιτική», το γεγονός ότι δεν δίστασε να προχωρήσει στη Συμφωνία των Πρεσπών.“Μάντσεστερ Σίτι ο ΣΥΡΙΖΑ”

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «φανέλα Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ», απαντά ότι «μάλλον η Σίτι είναι καλύτερος παραλληλισμός, με την έννοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ομάδα που πήρε πρωτάθλημα, κάνει πρωταθλητισμό αλλά τώρα χτίζει το brand της». Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «απολαμβάνει ακόμα την απλόχερη στήριξη που του χαρίζει η κοινωνία εδώ και 5 χρόνια και πως το 24% μετά από 4 χρόνια διακυβέρνησης στις πιο δύσκολες συνθήκες μεταπολιτευτικά, δεν είναι κάτι αμελητέο».

Σε ερώτηση για το αν με τον χειρισμό επικοινωνιακά και επιχειρησιακά της τραγωδία στο Μάτι, έσπασε ο συναισθηματικός δεσμός που είχαν με τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψηφοφόροι του 2012 και του 2015, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Όχι. Λάθη μπορεί να έγιναν. Από την αμηχανία μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής κι από τη στενοχώρια στην οποία βρισκόμασταν. Καμία άλλη κυβέρνηση δεν είχε τέτοια και τόση συσσωρευμένη μιντιακή δύναμη πυρός απέναντί της», αναφέρει. Τι είπε για Novartis

Ο κ Τσίπρας δηλώνει ότι «η υπόθεση Novartis είναι καραμπινάτη απόδειξη  ότι «πήραμε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία»», ότι «είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη Siemens και τα εξοπλιστικά και, μάλιστα, δεν αναδείχθηκε από την ελληνική δικαιοσύνη αλλά από το FBI» και πως «εκεί που μας χρωστούσαν, τώρα θέλουν να μας πάρουν και το βόδι». Αναφέρει ότι όλες οι υποθέσεις δεν τελειώνουν ούτε σε ένα, ούτε σε δύο, ούτε σε τρία χρόνια, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση Παπαντωνίου.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θέτει και το ερώτημα «γιατί υπάρχει τόσο μεγάλη αναστάτωση κι εκνευρισμός σε ορισμένα πολιτικά πρόσωπα που αναφέρονται στην υπόθεση και σπεύδουν να κάνουν μηνύσεις στους δικαστές, να τρομοκρατήσουν εισαγγελείς και να προαναγγείλουν ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς τους αντιπάλους -δηλαδή για μας- επειδή πήγαμε την υπόθεση απλά στη δικαιοσύνη;».

Ρωτά επίσης γιατί δεν δίνουν μια πολιτική απάντηση στο πώς όταν όλες οι άλλες φαρμακευτικές εταιρείες μείωναν τις τιμές τους, η Novartis έμενε άθικτη και πώς κατά τη διάρκεια του PSI, ενώ οι υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες είχαν ένα κούρεμα γύρω στο 20-22%, η εταιρεία αυτή είχε μείωση μόνο 3-4% διότι είχε πουλήσει από πριν αλλού τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου. «Είχαν εσωτερική πληροφόρηση; Από ποιον; Προφανώς από την κυβέρνηση που έκανε το κούρεμα τότε», λέει.“Δεν καταφέραμε να κάνουμε την ΕΡΤ ένα διαφορετικό κανάλι”

Σε ερώτηση σχετικά με το «ύφος και ήθος» της κυβέρνησης και επί συγκεκριμένων παραδειγμάτων, είπε ότι «αν συγκρίνει κανείς τον τρόπο διακυβέρνησης και την αλαζονεία όσων κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια με τα τελευταία 4μιση, είναι η μέρα με τη νύχτα».

«Τα tweets του Πολάκη καταλαβαίνω ότι είναι θέμα αισθητικής που ενόχλησε πολύ κόσμο. Άλλο θέμα όμως να μπαίνει στη ζυγαριά με περιπτώσεις υπουργών της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, του Πάγκαλου, του Βενιζέλου ή του Βορίδη και του Άδωνη Γεωργιάδη…», σχολίασε.

«Το πιο σοβαρό», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας είναι ότι δεν καταφέραμε να κάνουμε την ΕΡΤ ένα διαφορετικό κανάλι».

Ακόμη ανέφερε ότι «θεωρώ πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ που -χωρίς να χάσει τον προσανατολισμό του- έχει συντηρητικούς πολίτες υποστηρικτές ή ακόμα και υποψήφιους». Για παράδειγμα χαρακτηρίζει «πολύ θετικό ότι ήρθε προς εμάς ο Θύμιος Λυμπερόπουλος (που ήταν ΝΔ)», «επειδή κατάλαβε ότι η κυβέρνηση διαχειρίστηκε με εντιμότητα και δικαιοσύνη ένα θέμα που αφορά τον επαγγελματικό του κλάδο».Δεν είναι δογματικός ο ΣΥΡΙΖΑ

Για τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι κόμμα που συνεχώς εξελίσσεται, δεν είναι δογματικό, «κόμμα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς που όμως ανιχνεύει τη δυνατότητα να παίξει έναν ρόλο καταλύτη στη συνεργασία με την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και με την πράσινη Αριστερά». «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς μπορεί η σοσιαλδημοκρατία να έρθει πιο αριστερά, και η Αριστερά να ξεκολλήσει και να καταλάβει ότι δεν έχει μόνο σημασία να κουνάς τα λάβαρα αλλά και να παλεύεις με την καθημερινότητα για να αλλάξεις τα πράγματα», τονίζει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει η ραχοκοκαλιά της δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, αυτό το έχω πετύχει ό,τι κι αν γίνει», σημειώνει.

Πηγή: popaganda

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ