Lada έκανε 562.000 χλμ. σε 3 χρόνια χωρίς βλάβη!


Τα παλιά Lada λένε κάποιοι ότι είχαν βγει γερά αυτοκίνητα, ενώ ό,τι βλάβη και να παρουσίαζαν το κόστος επισκευής ήταν πολύ φθηνό, όπως και γενικότερα η συντήρησή τους. Τα τωρινά μοντέλα της Lada δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα τετράγωνα σεντάν που κυκλοφόρησαν, ενώ το μόνο που έχει παραμείνει σχεδόν ίδιο εδώ και 4 δεκαετίες είναι το Niva. Πόσο αξιόπιστο είναι όμως ένα σύγχρονο Lada, όπως το Vesta, το οποίο σε μόλις τρία χρόνια διένυσε σχεδόν 562.000 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 187.000 χλμ. το χρόνο;

Το Vesta που θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ως διαφήμιση για την Lada στη Ρωσία. Η διοίκηση μιας γεωργικής εκμετάλλευσης στη Δημοκρατία της Καμπαρντίνο – Μπαλκάρια στον Καύκασο, αγόρασε πριν από τρία χρόνια ένα Lada Vesta. Μέσα σε αυτά τα έτη χρησιμοποιήθηκε από δύο οδηγούς, τους οποίους έβγαλε «ασπροπρόσωπους».

Το μικρομεσαίο ρωσικό σεντάν (πωλείται από 517.410 ρούβλια, περίπου 7.000 ευρώ) συνεχίζει να λειτουργεί «αξιοπρεπώς», αφού οι φθορές που έχει εμφανίσει είναι λίγες για τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει μέσα σε τόσα λίγα χρόνια. Στο εσωτερικό το τιμόνι έχει γίνει λείο και φανερώνει τη χρήση, ενώ το κάθισμα του οδηγού έχει χάσει μερικώς το αρχικό του σχήμα.

Το λάδι στον κινητήρα βενζίνης αλλαζόταν κάθε 10.000 χλμ., ο ιμάντας άλλαξε για πρώτη φορά στα 104.000 χλμ. και μετά κάθε 60.000 χλμ., ενώ ο κινητήρας ανοίχτηκε στα 400.000 χλμ., λόγω πλήρωσης με καύσιμο κακής ποιότητας. Εκτός από την… τσιμπημένη κατανάλωση λαδιού (περίπου 5 λίτρα ανά 10.000 χλμ.), ο 1.600άρης κινητήρας δεν έχει βγάλει καμία βλάβη, όπως και το σύστημα εξάτμισης, που παραμένει το εργοστασιακό. Ο δίσκος συμπλέκτη έχει αλλαχτεί δύο φορές, ενώ στο κιβώτιο ταχυτήτων έχει αντικατασταθεί μόνο το λάδι. Επιπλέον, οι εμπρός δίσκοι των φρένων έχουν αλλαχτεί μια φορά, οι σιαγόνες των ταμπούρων ποτέ και τα μπροστινά αμορτισέρ αντικαταστάθηκαν στα περίπου 500.000 χλμ. Δηλαδή, φυσιολογικά πράγματα. Και φανταζόμαστε ότι οι δρόμοι που έχει διανύσει δεν είναι οι καλύτεροι δυνατοί, όπως και οι κλιματολογικές συνθήκες. Έκπληξη αποτέλεσε ότι δεν βρέθηκαν σημάδια σκουριάς.

Το συγκεκριμένο Lada Vesta μετά τον τελευταίο έλεγχο που δέχτηκε, συνεχίζει την αποστολή του και ευχόμαστε να το ξαναδούμε ακέραιο ξανά με πάνω από 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ