Πέθανε ο διάσημος σκιτσογράφος Mordillo.


«Έφυγε» σε ηλικία 86 ετών ο διάσημος Αργεντινός σκιτσογράφος Mordillo, με τη χαρακτηριστική καμηλοπάρδαλη στα έργα του, μεγαλούργησε για μισό αιώνα!

Ο Γκιγέρμο Μορδίγιο άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην παγκόσμια κοινότητα, με το μοναδικό ταλέντο, τη διορατικότητα, την ευαισθησία και πάνω από όλα το απαράμιλλο χιούμορ που χαρακτηρίζουν τα περίπου 2.000 σκίτσα του.

Ο ξεχωριστός Αργεντινός, με τη χαρακτηριστική καμηλοπάρδαλη που τον έκανε διάσημο, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Όπως αναφέρουν οι δικοί του άνθρωποι, μέχρι και την τελευταία στιγμή δημιουργούσε. Η πορεία του ξεκίνησε τη δεκαετία του ’70 και διήρκεσε πέντε δεκαετίες.

Λάτρευε το ποδόσφαιρο και γι’ αυτό πολλά σκίτσα του ήταν αφιερωμένα στη «στρογγυλή θεά».

Το 1966, ένα σκίτσο του δημοσιεύτηκε στο Paris Match. Αμέσως έγινε διάσημος. Σημειώνεται ότι ποτέ δεν χρησιμοποίησε λέξεις στα σκίτσα του, αφήνοντας να «μιλάνε» οι εικόνες, όλο έκφραση και πάθος.

Στην μακρόχρονη καριέρα του έκανε μόνο τρεις εκθέσεις. Η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα τον Νοέμβριο του 1989, όπου όλα τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ