Σύνοδος Κορυφής: Θέλει Βέμπερ ο Ταγιάνι – Τα είπε ο Τσίπρας με Σκα Κέλερ


Υπέρ του κορυφαίου υποψήφιου του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, για τη θέση του νέου προέδρου της Κομισιόν τάσσεται ο επικεφαλής της Ευρωβουλής, Ιταλός Αντόνιο Ταγιάνι, στην εν εξελίξει Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Την άποψη ότι τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να πάρει ο Γερμανός Μάνφρεντ Βέμπερ διατύπωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συμμετοχή του στο πρώτο μέρος της Συνόδου.

Βρυξέλλες: Όλα κρίνονται (;) απόψε – Η πιο κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής!

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενημέρωσε τους ηγέτες πως η θέση του ΕΚ δεν έχει διαφοροποιηθεί. «Τα άλλα κόμματα είναι λογικό να υποστηρίζουν τους δικούς τους υποψήφιους. Ωστόσο με αυτό δε γίνεται σεβαστή η αρχή του κορυφαίου υποψήφιου. Σύμφωνα με αυτήν την αρχή ο υποψήφιος που ηγείται της λίστας στο κόμμα που κερδίζει τις εκλογές παίρνει τη θέση του προέδρου της Επιτροπής, ακόμα και αν δεν είναι νομικά υποχρεωτικό», τόνισε ο Α. Ταγιάνι.Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων Σκα Κέλερ

Συνάντηση με την επικεφαλής των Ευρωπαίων Πρασίνων, Σκα Κέλερ, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Όπως έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter ο κ. Τσίπρας, συζήτησαν για τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και για τα επόμενα βήματα στη συνεργασία με τους Πράσινους στην Ευρώπη και την Ελλάδα.

Δείτε την ανάρτηση του πρωθυπουργού:

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ