Εκλογές 2019: Αυτή θα είναι η στρατηγική Μητσοτάκη στην τελική ευθεία για τις κάλπες


«Καμία ψήφος στα κόμματα της οργής, της παραπλάνησης και της εξαπάτησης». Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Χαλκιδική ξεδιπλώνει τη στρατηγική που θ’ ακολουθήσει η ΝΔ την τελευταία εβδομάδα πριν από τις κάλπες.

Ο αντικειμενικός στόχος δεν είναι άλλος από το να περιοριστούν τυχόν διαρροές προς την Ελληνική Λύση και τη Χρυσή Αυγή και ταυτόχρονα το ποσοστό τους να είναι τέτοιο, ώστε να μην επιτευχθεί, εάν αυτό είναι δυνατό, η είσοδός τους στη Βουλή.

Τι έχει να κερδίσει η ΝΔ από αυτό; Μα φυσικά, την αυτοδυναμία. Για την ακρίβεια, εάν επιβεβαιωθούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις και πιάσε ένα ποσοστό σημαντικά μεγαλύτερο από αυτό των ευρωεκλογών, η πεντακομματική Βουλή σημαίνει πιο ευρεία αυτοδυναμία και περισσότερες έδρες για τη ΝΔ. Μητσοτάκης από Χαλκιδική: Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλεί το εκλογικό αποτέλεσμα

Η περιοδεία, άλλωστε, του κ. Μητσοτάκη τις προηγούμενες ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα (Θράκη, Μακεδονία), αλλά και η απόφαση του προέδρου της ΝΔ να κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με ομιλία στη Θεσσαλονίκη αντί περιοδείας στην Πελοπόννησο, εστιάζοντας μάλιστα στην κριτική κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, κάνει ακόμη πιο ευκρινή την προσπάθειά του να συρρικνώσει τα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση, εξάλλου, για να ευοδωθούν τα ευνοϊκότερα για τη ΝΔ σενάρια είναι η μαζική συμμετοχή στις κάλπες, την οποία επικαλείται διαρκώς στις περιοδείες και ομιλίες του ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν δικαιολογείται καμία αποχή ούτε προεξόφληση του εκλογικού αποτελέσματος. Πρέπει το βράδυ της 7ης Ιουλίου, όταν θα έχει μετρηθεί και το τελευταίο ψηφοδέλτιο, να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, εντός κι εκτός Ελλάδας, ότι η χώρα αποκτά μια ισχυρή κι αποτελεσματική κυβέρνηση», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ πάλι από τη Χαλκιδική.

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα επιμένει σε δύο άξονες: στην ενωτική διάθεση και στη μείωση των φόρων ως αιχμή για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ και προϋπόθεση για την ανάπτυξη. Επίσης, εστιάζει στο θετικό προγραμματικό λόγο της ΝΔ κι αποφεύγει όχι μόνο την πόλωση, αλλά ακόμη και το να βάλει στο κάδρο ως αντίπαλό του τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, βάλλει διαρκώς κατά του προέδρου της ΝΔ, εγκαλώντας τον για κρυφή ατζέντα και την απόφασή του να μην αποδεχθεί debate μεταξύ τους.

Στη ΝΔ απέφευγαν, άλλωστε, να σχολιάσουν ακόμη και την απόφαση Τσίπρα να παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΙ, θυμίζοντας απλώς με νόημα πως ο ίδιος απειλούσε ακόμη και πριν από λίγο καιρό τους βουλευτές του με «αποβολή» από τα ψηφοδέλτια εάν έσπαγαν το εμπάργκο κατά του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ