Τι μας δίδαξε η κόρη μας για τη ζωή


Η κόρη μου, Δανάη, είναι 10 χρονών. Είναι αθλήτρια ακροβατικής γυμναστικής εδώ και 4 χρόνια, από τα 6 της. Τον Μάιο κατέβηκε στους πρώτους Πανελλήνιους Αγώνες μαζί με την ομάδα της, ενώ είχαν κάποιες εμφανίσεις σε φεστιβάλ στο παρελθόν. Δεν πήραν κάποιο μετάλλιο στους Αγώνες, ούτε είχαν κάποια διάκριση. Μπορώ να πω ότι απογοητεύθηκαν βλέποντας τη διαφορά επιπέδου από τους αθλητές και τους συλλόγους που πήραν μετάλλιο. Είχαν δουλέψει πολύ σκληρά για πολύ καιρό και δεν ήταν αρκετό. Χάρηκαν, όμως, με την εμπειρία που πήραν.

Χθες, 30 Ιουνίου 2019, ύστερα από 8+ χρόνια λειτουργίας της σελίδας του babyradio στο Facebook, ο αριθμός αυτών που ακολουθούσαν τη σελίδα ήταν 162,410. Αυτό μέχρι τις 8:00πμ, την ώρα που οι χάκερ ανέλαβαν δράση στη σελίδα.

Μετά τους Πανελλήνιους η Δανάη βρισκόταν σε δίλημμα. Είχε αντιληφθεί ότι είχε προσπαθήσει, δεν τα κατάφερε και ότι είχε μεγάλη απόσταση να καλύψει για να φτάσει το επίπεδο των άλλων ομάδων. Σκεφτόταν ότι η ζωή της αθλήτριας ήδη της στερούσε πολλά, όπως χρόνο να κάνει άλλα πράγματα εκτός από προπόνηση κάθε απόγευμα, 6 φορές την εβδομάδα (ή 7 κοντά σε αγώνες). Φυσικά το πρόγραμμά της επηρέαζε όλη την οικογένεια, όχι μόνο την ίδια. Ούτε διακοπές, ούτε μπάνιο το Σαββατοκύριακο, ούτε… ούτε… για κανέναν μας.

Μέχρι τις 22:30 είχα προσπαθήσει να επικοινωνήσω με την εταιρία Facebook, μάταια. Είχα ήδη πάρει πληροφορίες από άλλες σελίδες που και εκείνες έπαθαν το ίδιο και οι οποίες έκλεισαν μετά. Δεν είναι εύκολο να έχεις κάνει τόση δουλειά, για τόσο πολύ καιρό, τόσες θυσίες, τόσο μεγάλη επένδυση και μέσα σε μια στιγμή να τα χάνεις όλα! Βρισκόμουν σε δίλημμα αν θα έπρεπε να κατηγορήσω κάποιον, να φωνάξω, να δείρω ή κάτι άλλο…

Σαν πατέρας της Δανάης, όσο δύσκολο και άβολο να είναι για μένα, ο ρόλος μου είναι να τη βοηθήσω να μάθει να επιλέγει εκείνη για τον εαυτό της. Να έχει τη δύναμη να κάνει δράση και να μην τα παρατάει στις δυσκολίες. Έτσι θα μπορέσει να γίνει υπεύθυνος ενήλικας και πιθανόν κάποιος που θα ευτυχίσει να πετύχει όσα ονειρευτεί. Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στο μέλλον, αλλά ξέρω ότι αν δεν επιμείνει, σίγουρα δεν θα ευτυχίσει να πετύχει. Αν επιμείνει, σίγουρα θα έχει μια πιθανότητα και αν επιμείνει πολύ, πιο πολλές πιθανότητες. Η επιλογή όμως θα πρέπει να είναι δική της.

Σήμερα, 1η Ιουλίου πλέον, στις 3 τα ξημερώματα με απίστευτη υπερένταση, ξέρω ότι αν εγώ δεν δείξω με τις πράξεις μου στη Δανάη πώς να επιμένει στη ζωή της, θα της διδάξω πώς να τα παρατάει. Δεν θέλω να είμαι τέτοιος πατέρας. Αισθάνομαι ευγνώμων που η Νάνσυ, η μητέρα της Δανάης (και του Αλέξη) και σύντροφός μου στη ζωή και στο babyradio είναι μαχητής και έτοιμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, όσο δύσκολο κι αν είναι, σε όσα κάνουμε στη ζωή μας, στη σχέση μας και στις σχέσεις μας με τους άλλους.

Σήμερα, ξεκινάμε ξανά τη σελίδα μας στο Facebook έχοντας ΜΗΔΕΝ likes και έτοιμοι να σηκωθούμε όταν πέσουμε, γιατί #ΕίμαστεΓονείς.

Σου ζητάμε μόνο αυτό: κάνε like στη νέα μας σελίδα και ακολούθησε τη ροή μας για λίγες ημέρες. Αν δεν σου αρέσει μπορείς να κάνεις un-like μετά. Η ευκαιρία που θα μας έχεις δώσει όμως, είναι εξαιρετική βοήθεια για εμάς, για όλη την ομάδα του babyradio, όχι μόνο για τη Νάνσυ ή εμένα, αλλά και τον Νίκο, την Αύρα, τη Γεωργία, τη Μάρω, την Ελένη και όλους τους γονείς της κοινότητάς μας. Γιατί #ΕίμαστεΓονείς. Και όσες φορές και αν πέσει ένα παιδί, θα του μάθουμε να ξαναστέκεται όρθιο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ