Πώς θα μαγειρεύετε πάντα πιο διαιτητικά πιάτα;


Αν δεν σας αρέσει να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη δίαιτα κάθε φορά που θέλετε να χάσετε κιλά ή γενικά θέλετε να ακολουθήσετε ένα υγιεινό τρόπο διατροφής, τότε καλό είναι να ξέρετε κάποια μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να μαγειρεύετε κάθε φορά όσο το δυνατόν πιο ελαφριά γεύματα.

Βάλτε ελαιόλαδο
Τόσο στη μαγειρική όσο και στην ζαχαροπλαστική το ελαιόλαδο μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο που προσθέτει πολλές θερμίδες στο πιάτο. Ιδανικά προσθέστε το ωμό αφού μαγειρέψετε το φαγητό σας.

Βάλτε το τηγάνι στο ντουλάπι
Επιλέξτε πιο “διαιτητικούς” τρόπους μαγειρικής όπως το ψήσιμο στον φούρνο, το βράσιμο στην κατσαρόλα και τον ατμομάγειρα τόσο για τα λαχανικά όσο και το κρέας.

Συνοδεύστε την πρωτεΐνη με φυτικές ίνες
Φροντίστε ώστε να σερβίρετε τα κρεατικά ή το ψάρι με φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά, το καστανό ρύζι ή τα όσπρια.

Πείτε όχι στη ζάχαρη
Ένα γλυκό μπορεί να αποκτήσει τέλεια γεύση τόσο με το μέλι αντί για ζάχαρη όσο και με γλυκαντικά που περιέχουν λίγες θερμίδες. Δοκιμάστε το!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ