Απίστευτο: 85χρονος έφτιαξε πιστό αντίγραφο του Τιτανικού


Ο Bill Gardiner είναι 85 χρονών, ζει στο Κιντερμίνστερ της Αγγλίας και το πάθος του από μικρή ηλικία είναι να κατασκευάζει μινιατούρες-μέσα μεταφοράς με υλικά της γνωστής εταιρείας κατασκευής  παιχνιδιών Meccano!

Για το πιστό αντίγραφο του Τιτανικού που βλέπετε στο βίντεο, ο 85χρονος χρειάστηκε 3 χρόνια, περισσότερες από 1.000 ώρες ενασχόλησης και 2.000 ξεχωριστά κομμάτια Meccano. Ο συνταξιούχος ταχυδρόμος εξηγεί ότι η ενασχόλησή του αυτή τον κρατά μακριά από τη νόσο Αλτσχάιμερ και διατηρεί το μυαλό του κοφτερό. «Αν προσπαθήσω να διαβάσω ένα βιβλίο, θα με πάρει ο ύπνος.

Αν όμως δουλέψω με τα Meccano, θα μπορέσω να μείνω απασχολημένος για πολλές ώρες» λέει χαρακτηριστικά. Η ιδέα της δημιουργίας του Τιτανικού -ένα από τα τελευταία έργα του και παράλληλα το πιο εντυπωσιακό- του γεννήθηκε το 2016, βλέποντας την ταινία! Το πιστό αντίγραφο του κρουαζιερόπλοιου που δημιούργησε ζυγίζει 20 κιλά, ενώ κάθε λεπτομέρεια πάνω στο ιστορικό πλοίο είναι εμπνευσμένη αποκλειστικά από την ταινία του 1997.

«Έχω την ταινία γραμμένη στο βίντεο, οπότε αν χρειαστεί να συμπληρώσω κάποια λεπτομέρεια, κάνω παύση, παίρνω ένα χαρτί Α4 και σχεδιάζω. Είναι απίστευτο τι μπορείς να κάνεις με τα Meccano!» λέει γεμάτος ενθουσιασμό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ