Deutsche Bank: Η αναδιάρθρωση της θα κοστίσει έως 5 δισεκ. ευρώ


Η Deutsche Bank έχει στα σκαριά τη ριζική αναδιάρθρωσή της. Γνώστης του θέματος μάλιστα έκανε γνωστό πως το κόστος της αναμένεται να φτάσει τα 5 δισεκ. Ευρώ. Ετοιμάζει περικοπές 20.000 θέσεων εργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Κρίστιαν Ζέβινγκ προανήγγειλε τον Μάιο μια εκτεταμένη αναδιάρθρωση. Μάλιστα υποσχέθηκε στους μετόχους «σκληρές περικοπές» στην επενδυτική τράπεζα προκειμένου να ανακάμψει το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα αφού απέτυχε να συμφωνήσει στη συγχώνευσή της με την ανταγωνίστριά της Commerzbank.

Παράλληλα η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας σχεδιάζει να προχωρήσει στην περικοπή 15.000 έως 20.000 θέσεων εργασίας, ή πάνω από μια στις πέντε θέσεις μεταξύ των 91.500 εργαζομένων της.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκπρόσωπος της Deutsche αρνήθηκε να σχολιάσει το εκτιμώμενο κόστος της αναδιάρθρωσης. Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι επεξεργάζεται μέτρα που θα επιταχύνουν τον μετασχηματισμό της προκειμένου να βελτιώσει τη βιώσιμη κερδοφορία της. «Θα ενημερώσουμε τους μετόχους όταν και εάν χρειάζεται», ανακοίνωσε η τράπεζα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ