Η ηρεμία που επικρατεί στο Bitcoin μπορεί να δείχνει τον «πάτο»


Η σχετική ησυχία που επικρατεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων μπορεί να αποδειχτεί καλό νέο για τους επενδυτές. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα του κόσμου, εμφανίζει το τελευταίο διάστημα λιγότερες μεγάλες ανακατατάξεις τιμών και χαμηλή μεταβλητότητα, χαρακτηριστικά που δείχνουν πως η αγορά μπορεί να πλησιάζει το χαμηλότερό της σημείο.

Αυτόν τον μήνα, το Bitcoin είχε μόνο μια μεταβολή της τάξης του 5% και πάνω σε σύγκριση με εννέα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Η χαμηλή μεταβλητότητα είναι «σημάδι ότι η κερδοσκοπία αφήνει την αγορά και ξεκινά μια διαδικασία που θα φέρει την τιμή στο χαμηλότερο της σημείο», αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Intelligence Μάικ Μακγκλόουν. «Η υψηλή μεταβλητότητα είναι ο βασικός παράγοντας που σπρώχνει τα περισσότερα κρυπτονομίσματα στα να αξιοποιούνται κατά κύριο λόγο για κερδοσκοπικό παιχνίδι».

Ο Τσάρλι Μορρίς, επικεφαλής περιουσιακών στοιχείων στην Atlantic House Fund Management στο Λονδίνο συμφώνησε με την παραπάνω άποψη. «Η αγορά βρίσκεται σε ηρεμία και ισορροπία. Αυτό καταδεικνύει ότι το κερδοσκοπικό ενδιαφέρον είναι χαμηλό», δήλωσε μέσω email. «Οι πτωτικές τάσεις επικρατούν εδώ και 10 μήνες και εμφανίζονται πλέον σημάδια κόπωσης, και αυτό με κάνει αισιόδοξο για την επόμενη μεγάλη κίνηση της αγοράς», πρόσθεσε.

Η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει κατά περισσότερο από 50% φέτος. Παραμένει κοντά στα 6.300 δολάρια αυτόν τον μήνα, ενώ η υψηλότερη τιμή του ήτνα τα 19.511 στα μέσα του προηγούμενου Δεκεμβρίου. Το ψηφιακό νόμισμα ξεπέρασε τελευταία φορά τα 6.000 δολάρια τον Σεπτέμβριο και δεν έχει πέσει κάτω από αυτά μέχρι σήμερα.

«Η αγορά Bitcoin αυτή την στιγμή είναι σχετικά σταθερή», αναφέρει ο Ντάνιαλ Νταιτσόπαν, διευθύνων σύμβουλος της Plutus, εφαρμογής που επιτρέπει συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ