Δεύτερη παρτίδα παραδόσεων Rafale στο Κατάρ


Αναχώρησαν χθες από τη Γαλλία για το Κατάρ τέσσερα επιπλέον Rafale, έναντι της παραγγελίας του Εμιράτου.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 6 Φεβρουαρίου 2019, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Dassault στο Merignac, έγινε η παράδοση  (επί γαλλικού εδάφους) του πρώτου Rafale στην Qatari Emiri Air Force με την παρουσία του υπουργού Άμυνας του εμιράτου Khalid bin Mohamed Al Attiyah και του αρχηγού της αεροπορίας του στρατηγού Mubarak Al Khayareen.

Η παραγγελία του Κατάρ προέρχεται από δυο διαδοχικές αγορές 24 αεροσκαφών το 2015 και 12 επιπλέον το 2017. Ως γνωστόν το γαλλικό μαχητικό επιλέχθηκε το 2015, όταν ο Εμίρης του Κατάρ, σεΐχης Tamim bin Hamad Al Thani ανακοίνωσε στις 30 Απριλίου στον τότε Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ την πρόθεση της χώρας του να παραγγείλει 24 αεροπλάνα με προαίρεση για 12, έναντι αναγκών για 72.

Το σχετικό συμβόλαιο ύψους €6,3 δις υπογράφηκε στις 4 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, περιλαμβάνοντας ένα μακρύ κατάλογο όπλων, υποδομών και πρόβλεψης εκπαίδευσης ιπταμένων και τεχνικών. Στις 7 Δεκεμβρίου 2017 το Κατάρ άσκησε την προαίρεση για τα 12 επιπλέον αεροπλάνα έναντι €1,1 δις, ενώ προστέθηκε και νέα προαίρεση για 36, ώστε δυνητικά ο συνολικός αριθμός να φτάσει τα 72.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ